"מנופו המרהיב של מגדל דויד ועד אורבניות מחוספסת, מישיבה נעימה תחת צל עצי זית ועד שתיית קפה חפוזה בעמידה, מארוחת בוקר פשוטה ועד ארוחות גורמה מפוארות, מקפה שחור אותנטי ועד אספרסו משובח..." בתי קפה בירושלים
החגיגה הקולינארית בירושלים מתחילה עכשיו! מידי יום ו' נציג לפניכם את מיטב המסעדות המשתתפות בפסטיבל חמשושלים 2009. השבוע בחרנו לחשוף את התפריטים המיוחדים, במחיר 78 ₪ או 156 ₪ של רשלה, פיתויים, רוי שוקולד וסימון
''למנות העיקריות החלטנו להזמין סלט תאנים, המורכב ממבחר חסות בוויניגרט הדרים עם רצועות תאנים טריות, גרעיני חמנייה וגבינת עיזים חמה בציפוי עדין...'' יובל בלנקובסקי משקיף על העולם מהמפרסת המפורסמת של פיתויים
השבוע מתחיל פסטיבל חמשושליים, שלושה סופי שבוע של תרבות ואוכל בבירה. למעלה מ-25 מסעדות משתתפות באירועים, ומציעות תפריטים מיוחדים ב-62 ₪ או 92 ₪. לעולים לירושלים – הנה ארבע מסעדות איכותיות, הלוקחות חלק באירועי חמשושליים
חול המועד סוכות הוא זמן טוב לטיולים משפחתיים ברחבי הארץ, ובבירה – בפרט. שם, פותחות רוב המסעדות סוכות, מתקשטות בקישוטים צבעוניים ובפעילויות לילדים, ומציעות מטעמים מיוחדים לחג. הנה ארבע מסעדות ירושלמיות שבהן כדי לבקר בסוכות
תשעה קבין של טעם ירדו לעולם. תשעה מהם לקחה ירושלים. לרגל יום ירושלים שחל השבוע, הנה 13 מסעדות ירושלמיות – מספר מזל ביהדות - מכל קצוות הקשת: החל ממסעדת יוקרתיות, דרך בתי קפה, ברים, מסעדות עדתיות ומסעדות עממיות
הם התמחו בבישול, חלמו על עסק משלהם, השקיעו זמן וכסף ומאמץ, פתחו מסעדה – וגילו שזה לא בהכרח מה שסיפרו להם. לכבוד פסח, השפים שאול בן אדרת, ניר צוק, דפנה ברוך ויניב חדד נזכרים איך פתחו את המסעדה הראשונה שלהם
קינוחי פסח הם לא רק עוגיות בוטנים חיוורות, עוגיות קוקוס תפלות או עוגיות קמח מצה עבשות. פסח הוא עונת הפריחה של עוגות מוס נהדרות, טראפלים מענגים ומרנגים לתפארת מדינת ישראל. מיטב הקונדיטורים בארץ תורמים מתכונים
מקור שמה של העוגייה המסורתית של חג פורים, הוא בשפה היידית, ובמקור האוזניים היו בכלל כיסים. לכבוד החג שתיכף כאן, קצת מידע על אוזני המן, ארבע קונדיטוריות בהן ניתן להשיג אוזניים איכותיות במיוחד, וגם מתכונים
למרות כל הסטיגמות והבדיחות, המטבח המקצועי הוא טריטוריה גברית כמעט לחלוטין, ורוב השפים בארץ הם גברים. אבל יש נשים שהצליחו מאוד בתחום הגברי כל כך הזה. לרגל יום האישה הבינלאומי, הנה מסעדות בהן תפגשו ארבע מהן
''הנתח הגדול של הסלמון היה רך, עסיסי, ונטבל לפני כל נגיסה ברוטב היין המתוק. הדג היה כל כך טוב, שכמעט שכחנו את הסלט...''. אמיר בן נעים החליט, במקום לעמוד בפיתוי – להתמסר לו, בקפה-מסעדה פיתויים שבירושלים
פסטיבל חמשושליים, הנחגג בעיר הבירה זו השנה השלישית, כולל אירועי תרבות, סיורים ומסעדות במחירים מוזלים בכל רחבי עיר הבירה. אולם השנה, צוינה בפסטיבל חגיגה נוספת - חגיגת 40 שנה לאיחוד ירושלים. לכבוד המאורע, כינסנו ב-2eat את טובי השפים מירושלים ומתל אביב, ונסענו למלון ענבל לתחרות ייחודית: תחרות למנה שנוצרה בהשראת איחוד העיר. לצפייה בסרטון וידאו, לחצו כאן
''הדרך הטובה ביותר להימנע מפיתויים היא להתמסר אליהם'', אמר אוסקר ויילד. לכבוד פסטיבל חמשושליים, בדק יובל אופק את פיתויים הירושלמית והתמסר בגדול
ליאורה חוברה, הדיאטנית שלנו, יצאה הפעם למשימה בלתי אפשרית - שלחנו אותה למסעדת פביאנה לאכול ארוחת פסטה טרייה ברטבים. הדו''ח המלא שלה על האירוע כולל רשימה ארוכה של צידוקים שיקלו על מצפוננו וגם תובנה לסיום: אם כבר לבזבז קלוריות אז רק על הטוב ביותר