Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> שדות שחיתות לנצח בשדרת האוכל של טיב טעם ראשל

שדות שחיתות לנצח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מגוון האוכל, מעבר לטעם הנפלא, גם הוא אדיר. להלן רשימה של רק חלק מהמנות שלקחנו: פילה לבן במילוי בייקון, פילה עגל במילוי פירות מיובשים, ספר-ריבס חזיר, אסאדו לבן מעושן, ברוסט לבן, רוסטביף סינטה, אסאדו עגל, חזה בקר, גלילות פרגית במילוי ריבת בצל ובשר מעושן, קציצות עוף ובקר, ועוד...''. נדב אבידן הצטייד בשדרת האוכל של מתחם טיב טעם בראשל''צ במזון לשבוע שלם. היה הרבה, טעים, ומשתלם

''מגוון האוכל, מעבר לטעם הנפלא, גם הוא אדיר. להלן רשימה של רק חלק מהמנות שלקחנו: פילה לבן במילוי בייקון, פילה עגל במילוי פירות מיובשים, ספר-ריבס חזיר, אסאדו לבן מעושן, ברוסט לבן, רוסטביף סינטה, אסאדו עגל, חזה בקר, גלילות פרגית במילוי ריבת בצל ובשר מעושן, קציצות עוף ובקר, ועוד ועוד...''. נדב אבידן הצטייד בשדרת האוכל של מתחם טיב טעם בראשל''צ במזון לשבוע שלם. היה הרבה, טעים, ומשתלם

בזמן האחרון, מאז שחזרתי למכללה, הזמן שיש לי לבשל לעצמי בבית הוא מועט עד לא קיים. כתוצאה, אני מוצא את עצמי אוכל בחוץ המון, וכשיש לך משכורת סטודנט שאמורה להחזיק גם שכר דירה בלב הבועה התל אביבית, מתברר מהר מאוד שמדובר בעונש לא קטן. מצד שני, אין שום סיכוי שיהיה לי כוח להכין לעצמי אפילו חביתה, כשאני מתחיל ללמוד בשעה 8, ממשיך משם לעבודה, ומגיע הביתה בסביבות חצות; ולהישאר רעב- לא נראה לי מומלץ לאורך זמן...

וכך, בעודי מנסה למצוא פיתרון לשאלה הקיומית שפורטה להלן, מצאתי את עצמי מעלה אפשרויות בקול רם בעת ביקור אצל זוג חברים- רונן ותמר. רונן, מצידו, הסכים איתי לחלוטין, וניסה לציין יתרונות של פיתה עם חומוס כפתרון לגיטימי, עד שתמר לא יכלה יותר לשתוק, ואמרה בפשטות ''אני לא מבינה מה הבעיה של שניכם. לכו פעם אחת לשדרה של טיב טעם, תקנו אוכל לכל השבוע, ותפסיקו לרחם על עצמכם''. כדי להוכיח לה שלקנות אוכל בצורה כזאת יהיה זהה מבחינת הוצאה כספית לארוחות במסעדות, הסכמנו לעשות ניסוי. אנחנו נלך איתה לשדרת האוכל בראשל''צ (ליד בית הוריה, ומשם גם ההיכרות שלה עם המתחם), ניקח כל מה שבא לנו, בלי להסתכל על תגית מחיר, ואם המחיר יעלה על שווי ממוצע של ערב אחד במסעדה, היא משלמת על הכל. אם לא, אנחנו משלמים, ורונן חייב לה ערב אחד במסעדה שהיא תבחר, וגם קנייה חוזרת בשבוע הבא בשדרת האוכל, הפעם בשבילה.

וככה הגענו לשדרה- אני ורונן חדורי ספקות, ותמר חדורת מוטיבציה נשית להיות צודקת תמיד. שעה לאחר מכן, אחרי סיבוב מקיף של מגוון האפשרויות שהמקום מציע בתחום האוכל והשתייה, ובעיקר מתקפה יעילה על כל סנטימטר מדוכני שדירת האוכל, עמדנו מול הקופאית, כשעל פניה של תמר נסוך חיוך ענקי, בעודה מבטיחה לרונן שהיא הולכת למצוא מסעדה שתגרום לו לשבור את פסחזון שלו. האוכל פשוט זול, בטירוף! לא האמנו כמה שלקחנו, ועדיין לא הצלחנו להגיע לחשבון שיכול איכשהו להדאיג את ארנק הסטודנט המדלדל שלנו. ''אה, בסדר'', מלמלנו, ''אם זה כל כך זול זה בטח לא כזה אוכל טוב''. אבל כבר פחדנו להתערב, וטוב שכך. האוכל של שדרת האוכל, בניהולו הקולינרי של האחד והיחיד (תיכף תבינו למה) איציק תג'ר, הוא האוכל הביתי הכי טוב שטעמתי מימי. זה אוכל ברמה שגורם לך לרצות לשלוח את אמא שלך, על ממולאיה וקציצותיה שפעם נחשבו בעיניך לעילית נוסטלגית, לסדנה דחופה ומזורזת אצל איציק. מגוון האוכל, מעבר לטעם הנפלא, גם הוא אדיר. להלן רשימה של רק חלק מהמנות שלקחנו: פילה לבן במילוי בייקון, פילה עגל במילוי פירות מיובשים, ספר-ריבס חזיר, אסאדו לבן מעושן, ברוסט לבן, רוסטביף סינטה, אסאדו עגל, חזה בקר, גלילות פרגית במילוי ריבת בצל ובשר מעושן, קציצות עוף ובקר, ועוד ועוד...

במהלך השוטטות שלנו, נתקלנו באיציק שהוזכר קודם לכן, כשהוא מהלך בין הקונים, שואל, מציע, מתעניין, עוזר לבחור- וכשהגיע אלינו, ושמע את סיפור ההתערבות, הציע לנו את הדבר הבא- אנחנו ניקח כל מה שנרצה, כדי שלא נאמר שהוא יצר עבורנו תפריט זול במיוחד, והוא מצידו ישב איתנו אחרי שנסיים בקופה כדי לספר לנו קצת איך זה שהפסדנו...

כבר מהדקה הראשונה של השיחה עם איציק מבינים דבר אחד- זה מישהו שאתם ממש, אבל ממש, רוצים שיהיה החבר הכי טוב שלכם. הבחור מצחיק, מעניין, מקשיב באמת, מדבר לעניין, וכמובן- יודע לבשל. ועוד איזה. מדבריו למדנו שהבשר במקום נצלה בתנור מיוחד לאורך זמן, ואין שום קיצורי דרך בדרך למוצר הכי איכותי שאפשר. בין אם מדובר בבשר צלוי, בתבשיל קדירה או בתוספות (כמו קוסקוס, ירקות וכו'), הכל מוכן באופן הכי מוקפד ומדויק שאפשר. בשר שצריך להיצלות במשך 6 שעות בתנור איטי, יקבל בדיוק את זה, והכל כדי שאצלנו בצלחת יהיה האוכל הכי טוב שהוא מסוגל ליצור- והוא מסוגל. 3 ימים אחרי הביקור בשדרת האוכל, כשהמקרר עדיין עמוס מכל טוב, אני עדיין מברך את איציק על קיומו. כל מנה ומנה שאכלתי פשוט גרמה לי להרגיש שאני במסעדה איכותית ונפלאה, שרק במקרה דומה נורא בעיצוב שלה לחדר שלי, וגם הקינוחים שלקחנו לעצמנו- מבחר גדול מאוד של סוגי גבינות, שהיו מעולות ואיכותיות מאוד, כולן (שגבינות הן אהבה סודית של איציק), וגם כמה עוגות מהקונדיטוריה של ''אסול'' שנמצאת גם היא במתחם טיב טעם, המשיכו את החוויה והעצימו אותה.

חשוב לציין שהשדרה ממוקמת בעיר האוכל של מתחם טיב טעם, כך שניתן לשלב את הקנייה עם בילוי במסעדות של המתחם, ושהשדרה פתוחה רק בשישי שבת, מ10:30 בבוקר ועד 20:00 בערב, אבל בהחלט ניתן לקנות שם כמות שמשביעה ומפנקת במשך שבוע שלם. אני, מבחינתי, מצאתי את הפיתרון שלי לשאלה ההיא, ששאלתי אז- כשהכל כל כך זול, והרבה יותר חשוב, כל כך טעים, אין שום סיבה בעולם להתאמץ בבית או לחלופין להישאר רעב. ועל כך שנו חכמים: מי שקנה בשדרת האוכל בערב שבת, הולך להיות מאוד מבסוט במהלך השבת...

שדרת האוכל – טיב טעם
המכבים 62, מתחם טיב טעם, ראשל''צ.