עונג שבת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שישי בבוקר הוא זמן מתוק, השבת בפתח וחוץ מסידורים אחרונים לקראת המנוחה במצוות האל, אין שום דבר שחייבים לעשות. לא מעט מסעדות עלו על זמן האיכות הנפשי הזה והן מציעות בילויים שיעזרו לכם למתוח את הרוגע כמה שיותר. ארבע המלצות

אל באריו
באל באריו מקדשים את ערכי המורשת הספרדית ובראשם הפלמנקו, האוכל הטוב והסיאסטה. לא בהכרח בסדר הזה ולא בהכרח שנת צהריים. הכוונה יותר למנוחה וכיף, שילוב שירומם את הנפש למצבה הקיומי הרצוי. לכן מכין השף אלון גונן (והבעלים) ארוחת שבת, מעין עסקית סופשבוע, עשויה מירקות שוק טריים (''עד שנגמר'') הכוללת גם יין.
ארוחתה שבת של גונן נפתחת בסלט ירוק או צזיקי, ממשיכה לסטייק אנטרקוט של 300 גרם בתוספת צ'יפס ויין הבית ועולה 85 שקל. אופציות אחרות הן נקניקיות צ'וריסוס חריפות למנה עיקרית, המוגשות יחד עם ביצת עין – 75 שקל; או דג פרידה אפוי בתנור – 75 שקל. כל שאר מרכיבי הארוחה זהים. תוספת של קינוח, 18 שקל ואם רוצים להרגיש ממש כמו באירופה, צלחת גבינות לקינוח הקינוחים תעלה לכם עוד 30 שקל. שבת שלום.
אל באריו
נח מוזס 22, תל אביב
טלפון: 03-6960512

אל מול הים
ים כחול ומשגע ניבט מהמרפסת של אל מול הים שבקיבוץ פלמחים ובשישי בבוקר אפשר לשבת עליה, להתבונן במשך שעות ולאכול עד התפקעות עוד ועוד מנות מהבראנץ' הרומנטי והמושקע. הארוחה כוללת מבחר אדיר של סלטים (מדי פעם מקדישים את המזנון לירק מסוים ואז המבחר עוד גדל), מאפים טריים, גבינות ועוד. רעבים לא תצאו ויש להניח שגם לא תאכלו עוד הרבה עד מוצאי שבת. לא לוותר על טיול בטיילת המשקיפה לים לקינוח.
אל מול הים
קיבוץ פלמחים, קיבוץ פלמחים
טלפון: 03-9538109 050-5545666

בוחא
בבוחא, הפנינה המרוקאית של שוק הכרמל, מגישים בשישי ושבת תפריט מפנק ב-59-72 שקל לסועד הכולל מנות ראשונות שמגיעות לשולחן חופשי (סלט ירקות קצוץ דק, חציל בלאדי בשמן זית וטחינה, סיגרים מרוקאיים במילוי בשר כבש או עוף ולחם הבית) ומנה עיקרית לבחירה מבין שיפודי אונגלה (נתח קצבים) על מצע פירה עריסה, חריימה על קוסקוס, קבב הבית עם פירה חרדל, תבשיל ירקות וחומוס על קוסקוס ועוד, ויש גם מנת ילדים של שניצל, כדי שלא ייווצרו סדקים באידיליה המשפחתית.
בוחא
רבי מאיר 42, פינת הכרמל, שוק הכרמל, תל אביב
טלפון: 077-3232422

סנדר
במסעדת סנדר הותיקה הלכו עוד צעד קדימה והכריזו על משתה צהריים קיצי מדי שישי בין 12:00 ל-17:00. המשתה הפולני יתנהל על בסיס מאזטים (כפר גלובאלי או לא?)מזרח אירופאים (דג מלוח, כבד קצוץ, גפילטע פיש עם חזרת אמיתית ועוד) וודקה קפואה וחלה מתוקה עם חמוצים ביתיים. ויוה פולניה!
סנדר
לוינסקי 54, תל אביב
טלפון: 03-5371872