שף בשקט עם איציק מזרחי ממסעדת סופיה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים, ייפתח בתחילת השבוע הבא פסטיבל שורשים, פסטיבל ירקות שורש חורפי, שיימשך עד ה-8 במרץ. במסגרתו יכין השף, איציק מזרחי, תפריט טעימות מיוחד ושורשי. השאלון הפעם אתו

איציק מזרחי הוא השף של מסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים, מסעדה ירושלמית שמתמחה בתפריט עילי ומקומי, בהשפעת מטבחים קלאסיים. מבשל בירושלים וחולם על ניו יורק

שם: איציק מזרחי.

מקום מגורים: מבשרת ציון.

מסעדה: סופיה במלון ענבל.

לימודים: ''מסעדת ''Daniel Per se'' בארצות הברית, מסעדת ''לה ברנרדיין'', מסעדת ''גוטהאם'' והשתלמות במלון וולדורף אסטוריה''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''ניחוחות מטעמי סבתא''.

אם לא הייתי שף, הייתי: ''שף. רק שף''.

מנה אהובה: ''מנות דגים ופירות ים''.

חומרי גלם אהובים: ''פטריות כמהין פורצ'יני, ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה למיניהם''.

מנת דגל: ''כל מנה בתפריט''.

מסעדה מוערכת: ''המסעדה של השף תומס קלר בניו יורק, מסעדת Per se''.

השראה: ''מסעדות העלית בניו יורק''.

חלום: ''מסעדה בניו יורק''.

פילה דניס עם תפוח אדמה צעיר פוקצ'וי וזרזיף של שמן ריחן
מתכון ל-4 מנות
החומרים הדרושים:
4 נתחי פילה דניס
8 תפוח אדמה צעיר, חלוט ופרוס לפרוסות
2 פוקצ'וי
1 כוס שמן זית
4 גבעולי ריחן
2 גבעולי תימין
קורט מלח
קורט פלפל
קישוט לפלחי צנונית חלוטה במשרה של שמן זית ולימון
4 גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה:
1. מטגנים את נתחי הדניס במעט שמן זית במחבת טפלון, לאחר שהומלחו ותובלו בתימין ופלפל. מוציאים את הדגים לתוך תבנית ומניחים בצד בטמפרטורת החדר.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ובינתיים חולטים בסיר מים רותחים עם מלח את הפוקצ'וי.
3. חולטים את עלי הריחן ומקררים במי קרח.
4. טוחנים את העלים במיקסר עם חצי כוס שמן זית ובוזקים לצלוחית.
5. מקפיצים את פלחי תפוחי האדמה במחבת עם שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומתבלים במעט עלי תימין. באותו מחבת צולים את הפקצ'וי ובינתיים מכניסים את הדג לתנור לכ-4 דקות.
הרכבת המנה:
מניחים במרכז הצלחת את תפוחי האדמה מניחים בצד את הפוקצ'וי. את הדג מניחים במרכז מעל תפוחי אדמה מקשטים עם פלחי הצנונית שמן ריחן מסביב ועלי רוזמרין.

* במסגרת פסטיבל השורשים שיתקיים במסעדת סופיה עד ה-8.3, תיערך גם תחרות מתכוני שורשים משפחתיים. לקוחות המסעדה וגם הקהל הרחב, מוזמנים לשלוח למסעדה מתכונים של תבשילי ירקות שורש חורפיים, ולצרף את סיפורם.
שלושת הזוכים במקומות הראשונים, יוזמנו ליום בישול במלון ויקבלו פרסים (פרטים נוספים באתר המסעדה).


מסעדת סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים
טלפון: 02-6756689