אחת ולתמיד: כל הסיבות לעמוד בתור בשביל הגלידה של אנדרי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

נטע גל וזוגתו החליטו לרדת הפעם לפשר תופעת התור המשתרך בכניסה לגלידה אנדרי. משדרות רוטשילד התל אביביות הם נסעו עד יפו רק בשביל ללקק והחליפו את הסקפטיות בהערצה גורפת

תמיד כשאנחנו בחו''ל, יש לנו כלל ש''הולך בלי לדבר'': אוכלים רק במקום שמשתרך לפני שעריו תור של מקומיים. עבור רבים מאיתנו יפו היא חו''ל ו''אנדרי'' היא המקום בו 20 שעות ביממה משתרך תור, אף שחמישה מוכרים ידידותיים וחביבים עומדים עליך לשרתך. וכך, כבר 35 שנים.
אז מי אני, יבחוש בן דומן שכמותי, שאביע דעה מלומדה על גלידרייה ששורדת שלושה דורות של חובבי מתיקה?

כמעט שלושים טעמים, רובם מתחום גלידות השמנת (ה''פרימיום'', לחובבי הז'רגון המקצועי) ומחירים שהם, לערך, כמחצית ממחירי הגלידות ה''צפוניות'': 13 ₪ עבור 3 טעמים בגביע, 40 ₪ לק''ג במיכל. ללא תחרות.

במבחן הטעימה בלטו במיוחד הטעמים המורכבים והמודרניים כמו ''תמרים ופקאן''. אשתי התלהבה במיוחד מ''גבינה עם ריבת תות'', ובאגף המיוחדים בלטה גלידת ''שקדים ודבש''. מצד שני כיכבו הטעמים הקלאסיים, הלימון, המסטיק, הבננה ומעל כולם, התות-חמוץ, כי זאת יש לדעת, כחובב גלידה מושבע איני מכיר גלידרייה המייצרת גלידת שמנת בטעם תות חמצמץ. בדרך כלל הן מתוקות מדי עבורי או שהן סורבה, כלומר על בסיס מים ולא שמנת.

לידיעה בלבד: (1) אף שלא טעמתי אותם, אנדרי מציע גם טעמי גלידה נטולי סוכר, (2) המקום שומר על ''כשרות מרצון'' גם בפסח (ללא תעודה, אך תוך הקפדה, וחובשי הכפה השחורה המלקקים הם שיעידו), ו - (3) בחנות הצמודה מוגשים קרפים ואספרסו (משובח).

באחת-עשרה בלילה עומד לידי בתור זוג בחורים צפוניים. ''מאיפה אתם מכירים המקום?'', אני שואל. ''מה זאת אומרת, אנחנו כבר גרים שלוש שנים בתל אביב'', סתם ולא יסף. ''ואתם, גרים כאן בסביבה?''.
''כן, לא רחוק, בשדרות רוטשילד...''.
בקיצור, שווה את הנסיעה מכל מקום באזור המרכז, אלא אם אתם מכיוון דרום, עבורכם יש סניף בראשל''צ, ליד קניון הזהב.

אנדרי
יפת 138, יפו
טלפון: 03-6816284