שף בשקט עם אלעד הרוש ממסעדת בוחא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הוא רק בן 26 אבל כבר סוגר עשר שנים במטבח. כרטיס ביקור עם אלעד הרוש, על כל הדרך מהמטבח הצבאי דרך ''רפאל'' של רפי כהן ועד בוחא, המסעדה שלו.

אלעד הרוש גדל בקרית גת והתחיל לבשל בגיל 16. מאז בעצם לא עזב את המטבח, רק החליף כתובות. אחרי חמש שנים במיטב מסעדות העיר הגדולה, הוא הגשים חלום ופתח מסעדה משלו, את בוחא שנקראת על שם ערק התאנים שהוא כל כך אוהב

שם: אלעד הרוש.

מסעדה: בוחא.

עבודות קודמות: ''רפאל, גוצ'ה ומסה''.

לימודים: ''אני מבשל מגיל 16, בצבא הייתי טבח, אבל אף פעם לא למדתי בצורה מסודרת. אני אוטודידקט קלאסי''.

סגנון בישול: ''כרגע אפשר לתאר אותו כמטבח פסטות משודרג או אולי בישול אוריינטלי משודרג''.

מנת דגל: ''נקניקיות מרגז ומקלובה כבש''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''תבשיל פולים עם פירות יבשים שסבתא שלי היתה מכינה לכבוד ראש השנה''.

לעולם לא אבשל: ''כלבים ובני אדם''.

חומרים אהובים: ''הכי טרי והכי טוב''.

תבשיל אהוב במיוחד: ''שניצל ופירה''.

מסעדה אהובה: ''אדורה''.

השראה: ''השוק בבוקר, לפני שהוא מתעורר''.

הקהל הישראלי: ''אחלה קהל. מפרגן. זה אולי מוזר לשמוע אבל ככה אני מרגיש''.

חלום: ''להיות שף ענק כמו רפי כהן''.

תבשיל קציצות כבש וירקות שורש
מתכון לשישה סועדים

החומרים הדרושים לקציצות:
500 גרם בשר כבש טחון
3 בצלים קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוץ
כף מלח
כף פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
2 פרוסות לחם רטובות

החומרים לרוטב:
5 בצלים פרוסים דק
5 שיני שום פרוסות
10 ראשי סלרי חתוכים לקוביות
10 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות
כף הריסה
כף פפריקה
מלח ופלפל
2 ליטר מים (עדיף ציר ירקות)

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה ויוצרים קציצות בצורת עיגול.
2. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ואת ירקות השורש. מוסיפים כף הריסה (פלפלים אדומים טחונים) ואת התבלינים.
3. מוסיפים את המים ומבשלים כארבעים דקות על אש קטנה.
4. מקמחים ומטגנים את הקציצות ומכניסים לרוטב החם לעשר דקות בישול נוספות.


בוחא
רבי מאיר 42, פינת הכרמל (שוק הכרמל), תל אביב
טלפון: 077-3232422

B2