shai-ats@zahav.net.il
יום רביעי 03 יוני, יצאנו לטיול בצפון הארץ, וכדרכנו אנו עוצרים במסעדת תשבי ליד בנימינה. ובימים אלו, לאחר שהמסעדות ובתי העינוגים לא פעלו זמן רב, ראינו חשיבות כפולה לסטות מדרך המלך ולהארח במסעדה.
המסעדה והתנהגות העובדים לא כתמול שלשום ואם היתה הערכה מתחת ל 0 זו הערכתי למקום.
עד בא המלצרית, חכינו לגודו, הזמנו מנה עיקרית לראשית הסעודה , ארוחה אחת? הסברנו כי כך אנו נוהגים, ובהמשך מזמינים עוד אחת. ויחד עם הארוחה הזמנו 2 כוסות יין יין משובח.
המנה הגיעה, הגיעו 2 כוסות מיים (ללא מים) והמתנו ליין.
מיים לא הגיעו, אלא לאחר בשביקשנו, ואז המלצרית שהלכה לשולחן אחר, השליכה (מילה עדינה להתנהגותה) לעברנו את הבקבוק שהיה בידה.
הארוחה הסתיימה, היין עדיין בדרך.....לפתע הגיעה מלצרית עם 2 כוסות יין. הבהרנו כי איננו נוהגים לשתות את היין לאחר הארוחה, ואז ציינה כי היין "על חשבון הבית", סירבנו בתוקף! לא באנו לקבל מתנות! באנו לשלם על ההזמנה והשרות! גם על "חשבון הבית" אנו לא שותים לאחר הארוחה, ואז הציעו לנו קינוח "על חשבון הבית"
לא בנו לקבל מתנות, באנו לקבל שרות, לעזור לכם! לא פחות מאשר להתענג במסעדה! הפסיקו עם "על חשבון הבית" העניקו שרות ראוי , אם לא לנו אזי לתשלום שאנו משלמים לכם! לראשונה , שאיננו משאירים דמי שרות במקום.
נסיתי להעלות את הנושא בפני מנהל המסעדה, אך הלז נעדר ופגשתי את אחד מבעלי היקב שישב במשרד,
עדיף כי לא אפרט את התנהגותו הגסה!
לעולם לא נחזורר למקום, לא אנו, לא מפחתנו, לא ידידנו, ולא אורחינו.
עם התנהגות כזו של בעל היקב, יין היקב לא ימצא במקרר הינות שלנו ולעולם לא יגיע לפינו.
אין ספק שהמקום נגוע בחטא ההיבריס