מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק עגבניות ולחם איטלקי

מרק עגבניות ולחם איטלקי

מרק עגבניות ולחם איטלקי

תיאור המתכון

מתכון צבעוני זה מפירנצה נוצר כדי למצוא שימוש ללחם יבש. ניתן להכין אותו מעגבניות בשלות או מעגבניות משומרות.

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים 4 כפות שמן במחבת גדול. מוסיפים את הצ´ילי, ומערבבים 1-2 דקות. מוסיפים את קוביות הלחם ומחממים עד שהן הופכות זהובות. מניחים אותן על צלחת מכוסה בנייר מטבח סופג.
מוסיפים את שארית השמן, את הבצל ואת השום, ומבשלים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את העגבניות, את הלחם ואת הבזיליקום, מערבבים, ומטבלים במלח. מבשלים בחום בינוני, מערבבים מפעם לפעם במשך כ-15 דקות.
בינתיים, מחממים את סיר הבשר, ולאחר מכן מוסיפים אותו לסיר עם תערובת העגבניות. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה. מורידים את החום מעט, ומבשלים למשך 20 דקות.
מסירים את המרק מהגז. מועכים יחד, בעזרת מזלג, את העגבניות ואת הלחם. מטבלים בפלפל טחון. ניתן להוסיף מלח במידת הצורך. מניחים למרק לעמוד במשך 10 דקות. לפני שמגישים בוזקים מעט שמן-זית עדין לפי הטעם

הערות

המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה


קישורים:
הסטודיו של דליה