מרק חומוס וכרישה
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המרק מהיר, קל להכנה וטעמו פנטסטי. החומוס יוצא ממש רך, עם טעם של עוד, והכרישה יוצאת משיית ומתוקה.
מרכיבים
- 300 ג´ גרגירי חומוס מושרים למשך הלילה (חבילת חומוס סנפרוסט).
- 1 תפו"א בינוני מקולף.
- 5 כרישות בינוניות.
- 1 כף שמן זית
- חתיכת חמאה
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- מלח פלפל שחור גרוס טרי
- 1 ליטר ציר עוף או ירקות
- גבינת פרמזן,מגוררת
- שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה
שוטפים את גרגירי החומוס המושרים, מכסים במים ומבשלים עם תפו"א עד שהם מתרככים.
מסירים את הגלדים החיצוניים של הכרישות, חוצים אותן לאורכן, מהשורש כלפי מעלה, שוטפים היטב ולאחר מכן פורסים דק.
מחממים סיר בעל תחתית עבה, מוסיפים את השמן ואת החמאה.
מוסיפים את הכרישות והשום לסיר ומטגנים בעדינות עם קמצוץ מלח עד שהירקות רכים ומתוקים.
מוסיפים את גרגירי החומוס ואת התפו"א-מסוננים-ומבשלים דקה.
מוסיפים כ-2/3 מהציר ומבשלים כ-15 דקות.
בשלב זה יש להחליט - לטחון את המרק במעבד מזון, להשאיר את המרק כמו שהוא, או לרסק חצי מהמרק ולהשיר חצי כמו שהוא - דבר זה נותן תחושה נעימה וחלקה, ועדיין המרקם נשאר.
מוסיפים מהציר שנותר את הכמות הדרושה כדי להגיע למרקם הרצוי.
בודקים את התיבול ומוסיפים פרמזן לפי הטעם כדי לעגל את הטעמים.
הערות
המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה
קישורים:הסטודיו של דליה