מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ורד הצלע ברוטב יין אדום

ורד הצלע ברוטב יין אדום

ורד הצלע ברוטב יין אדום

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לורד הצלע ברוטב יין אדום ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

את נתח הבשר "סוגרים" ע"י טיגון של דקה מכל הצדדים במחבת עם שמן זית בטיבולשל פלפל גרוס וטימין.

שמים את הנתח בתנור ל-45 דקות בחום של 180 מעלות.

מוציאים ונותנים לבשר "לנוח" 10 דקות לפני ההגשה.

פלפלים קלויים
חותכים כל פלפל לפרוסות ומניחים מתחת לגריל למספר דקות על כל צד.

עלי מונגולד
מנקים מהגבעולים את העלים, שוטפים היטב וחולטים במים רותחים ל-30 שניות. מוציאים ושמים בכלי עם קרח ומים. לפני ההגשה לחתוך גס ולהקפיץ עם מעט שמן זית ופלפל.

פירה בטטות
מקלפים, חותכים ומבשלים במים עם מלח ופלפל, עד שהבטטות מתרככות. טוחנים בכף פירה.

לרוטב יין (להכין יום מראש)
אופים בתנור עצמות רגל בקר כ- 1/2 שעה. מוסיפים לתבנית את ירקות השורש עם כף רסק העגבניות וראש השום.

כשהירקות קבלים גוון צהבהבזהוב שמים את כל המוצרים בסיר, מוסיפים 5 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 24 שעות על אש קטנה כל הלילה.

למחרת מוציאים את העצמות והירקות – נוצר ציר בשר מעולה!

את בקבוק היין האדום מצמצמים עד כדי 1/4 באש קטנה, מוסיפים לציר ומצמצמים עד קבלת מרקם רוטב.

אופן ההגשה
מסדרים את המונגולד במרכז הצלחת וסביבה את הפלפלים הצבעוניים. מעל פרוסת הבשר מקשטים בירקות. מוסיפים את רוטב היין ובצד מניחים מעין שושנה של פירה בטטה.

הערות

310 קלוריות למנת ורד הצלע, 70 קלוריות למנת בטטה


המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה


קישורים:
הסטודיו של דליה