עוגת גבינה גורמה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
העוגה המומלצת של הסטודיו לכבוד שבועות!
מרכיבים
- הכנת העוגה
- בקערה אחת לערבב 4 חלמונים, 3/4 כוס סוכר, חצי קילו גבינה 5%, שמנת חמוצה 9% לפי בחירה, 4 כפות קורנפלור ו-4 כפות אינסטנט וניל (של ''אסם''). לערבב היטב את המרכיבים.
- בקערה שניה להקציף 4 חלבונים ו-1/3 כוס סוכר (את הסוכר יש להוסיף בהדרגה).
- לצרף את הקצף שנוצר לקערה הראשונה ולערבב באיטיות. את מה שנוצר לשפוך לתבנית קפיצית (תבנית 26), שבבסיסה הונח ניר פרגמנט.
אופן ההכנה
להכניס לתנור שחומם מראש ב-160 מעלות צלזיוס ל-15 דקות, ולאחר מכן להוריד את החום ל-145 מעלות צלזיוס לפרק זמן נוסף של 45 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא זהובה מלמעלה (ייתכנו חריצים אחדים).
בקערה שלישית להקציף שמנת מתוקה, וכאשר מתחיל להווצר קצף להוסיף 3 כפות סוכר, את שארית הפודינג וכוס חלב. את הקרם שנוצר יש לצקת על העוגה שהתקררה, ואת העוגה עם הקרם יש להכניס למקרר לפני ההגשה
הערות
ערך קלורי לפרוסה 200 קלוריות.
העוגה עשירה בסידן ובחלבון.
המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה
קישורים:הסטודיו של דליה