טארט קראמבל תפוחים
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 30 עד 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגת תפוחים נמוכה, אשר פירורי הקרמבל מקפיצים אותה כמה רמות מעלה...
כמות: 2 עוגת טארט בקוטר 22 ס''מ
זמן אפייה: 60 דקות
מרכיבים
- מצרכים:
- לבצק פריך (מספיק ליותר מעוגה אחת, על כן מומלץ לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור לצרכים עתידיים במקרר):
- 500 גר קמח
- 200 גר חמאה
- 200 גר אבקת סוכר
- 3 ביצים
- למלית התפוחים:
- 10 תפוחים גדולים (עדיפות לגראנד סמית)
- 80 גר חמאה
- 400 גר סוכר
- 1 כפית קינמון
- לציפוי פירורים קראמבל
- 400 גר קמח
- 200 גר חמאה מומסת
- 100 גר סוכר
- 1 ביצה
אופן ההכנה
להכנת הבצק מערבבים יחדיו במערבל מזון את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת משחה אחידה
מוסיפים את הביצים, מערבלים. ולאחר מכן מוסיפים את הקמח בזהירות
מוציאים מן המערבל ומצננים במקרר לפחות שעה עד שעתיים
בינתיים מכינים את בצק הציפוי בעזרת אותו מערבל מזון אליו מכניסים את כל המרכיבים יחדיו ומערבלים. אם לא נוצרים פירורים יש לוודא ראשית כי הקמח לא ''מתחבא'' בדפנות מיכל המערבל. מלבד זאת ניתן להוסיף מעט קמח עד לקבלת טקסטורה ''פירורית'' רצוייה
ממשיכים בהכנת מילוי התפוחים: קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות של ½ ס''מ לערך
ממסים במחבת מחצית מכמות החמאה, מוסיפים גם מחצית מכמות התפוחים החתוכים וממשיכים בבישול על אש חזקה עד לאידוי כל הנוזלים
מוסיפים הסוכר והקינמון (יש להיזהר משריפתו). ומבשלים עד לריכוך. מעבירים לקערה לצינון
חוזרים על הפעולה עם מחצית השנייה של התפוחים
לבניית העוגה: משטחים את הבצק ומדפנים שתי תבניות של טארט בקוטר של 22 ס''מ
ממלאים עם התפוחים, ומיישרים בצורה שווה
מערימים את הפירורים על התפוחים
אופים כשעה בחום בינוני (°C170/°F325) בתנור שחומם מראש
קישורים:שף ארז שטרן