מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> טארט קראמבל תפוחים

טארט קראמבל תפוחים

טארט קראמבל תפוחים

תיאור המתכון

עוגת תפוחים נמוכה, אשר פירורי הקרמבל מקפיצים אותה כמה רמות מעלה...
כמות: 2 עוגת טארט בקוטר 22 ס''מ
זמן אפייה: 60 דקות

מרכיבים

אופן ההכנה

להכנת הבצק מערבבים יחדיו במערבל מזון את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת משחה אחידה
מוסיפים את הביצים, מערבלים. ולאחר מכן מוסיפים את הקמח בזהירות
מוציאים מן המערבל ומצננים במקרר לפחות שעה עד שעתיים
בינתיים מכינים את בצק הציפוי בעזרת אותו מערבל מזון אליו מכניסים את כל המרכיבים יחדיו ומערבלים. אם לא נוצרים פירורים יש לוודא ראשית כי הקמח לא ''מתחבא'' בדפנות מיכל המערבל. מלבד זאת ניתן להוסיף מעט קמח עד לקבלת טקסטורה ''פירורית'' רצוייה
ממשיכים בהכנת מילוי התפוחים: קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות של ½ ס''מ לערך
ממסים במחבת מחצית מכמות החמאה, מוסיפים גם מחצית מכמות התפוחים החתוכים וממשיכים בבישול על אש חזקה עד לאידוי כל הנוזלים
מוסיפים הסוכר והקינמון (יש להיזהר משריפתו). ומבשלים עד לריכוך. מעבירים לקערה לצינון
חוזרים על הפעולה עם מחצית השנייה של התפוחים
לבניית העוגה: משטחים את הבצק ומדפנים שתי תבניות של טארט בקוטר של 22 ס''מ
ממלאים עם התפוחים, ומיישרים בצורה שווה
מערימים את הפירורים על התפוחים
אופים כשעה בחום בינוני (°C170/°F325) בתנור שחומם מראש


קישורים:
שף ארז שטרן
המתכון באדיבות
שף ארז שטרן- סטודיו שף דרך בן צבי 84, בית פנורמה, תל אביב הצג טלפון הזמן שולחן