עוגת גבינה-שוקו-קפה
- מתאים ל: 16 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לעוגת הגבינה המסורתית נמאס להיות לבד, לכן מצטרפים אליה השוקו והקפה ויחדיו הם יוצרים טעם משובח ומסחרר. עוגה מושלמת לחג!
מרכיבים
- מצרכים לתחתית:
- 250 גר' ביסקוויטים בטעם שוקולד
- 125 גר' חמאה מומסת
- 1 כף קקאו
- 1 כף סוכר
- מצרכים לגבינה:
- 750 גר' גבינה לבנה (עדיפות 9% שומן)
- 5 יח' ביצים
- 200 גר' סוכר
- 1 חב' פודינג וניל או 80 גר' קורנפלור
- 1 כף אבקת קפה נמס
- מצרכים לציפוי:
- 2 יח' שמנת חמוצה (400 מ''ל)
- 4 כפות סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)
אופן ההכנה
במעבד מזון מערבלים הביסקוויטים, החמאה, קקאו וסוכר
מהדקים שיכבה בעובי חצי ס''מ על פני תבנית עגולה (קוטר 26 ס''מ), אל דאגה לגבי השאריות- ניתן לשמור במקרר לעוגה הבאה.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הגבינה,
שופכים את מסת הגבינה על שכבת הביסקוויטים.
אופים 45 עד 60 דקות בחום בינוני (°C175/°F325).
בזמן שהעוגה נאפת, מכינים את הציפוי ע''י ערבוב השמנת החמוצה והסוכר.
מוציאם מהתנור ומצפים מיד בתערובת השמנת החמוצה.
מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
מוציאים ומצננים ארבע שעות לפחות.