רוטב עשיר וחלבי לפסטה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 10 דקות.
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
זהו רוטב מומלץ מאוד עבור אוהבי המוקרמים. הוא משלב באופן נפלא את השמנת עם העגבניות, ויוצר מרקם מיוחד. מובטח- מלקקים את האצבעות, (וגם את הסיר)
מרכיבים
- 4-6 שיני שום קצוצות
- 2 עגבניות קלופות טריות חתוכות לקוביות.
- רבע כוס מים.
- חבילת רסק עגבניות קטנה.
- 250 גר' פטריות חתוכות או מקופסת שימורים.
- 1 בצל קצוץ.
- 2 כפות שמן זית.
- 1 חב' (250 גר') שמנת מתוקה.
- 1 כפית סוכר.
- מלח, פלפל, לפי הטעם.
- אורגנו, תיבול לפיצה.
אופן ההכנה
1.משמנים סיר עמוק ומטגנים את הפטריות על להבה גדולה תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
2.מוסיפים את שמן הזית, הבצל, והשום ומקפיצים כ4 דקות.
3.מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
4.מוסיפים את רסק העגבניות המים, הסוכר, המלח, הפלפל, האורגנו ותיבול לפיצה לפי הטעם.
5.מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-2-3 דקות נוספות.
הערות
טיפ: כדי לקלף במהירות את העגבניות ניתן לעשות חריצים בצורת צלב על הקליפה, להשרות אותן דקה במים רתוחים, והקליפה מתקלפת במהירות
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר