מתכון קציצות דג בקלה בכרפס
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: מעל שעתיים
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון קציצות דג בקלה בכרפס ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 ק''ג דג בקלה
- 2 כפות פרורי לחם
- ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
- ¼ כוס שמן
- 2-3 כפות מיץ לימון
- 2 ביצים
- 6 שיני שום כתוש
- 750 גר' כרפס
- ¼ כפית כורכום
- מלח ופלפל
- מים
אופן ההכנה
מנקים את הדג, טוחנים וסוחטים. מוסיפים את הביצים, פרורי הלחם, מחצית מכמות השום, הפטרוזילה, השמן והתבלינים ומערבבים היטב.
מנקים את הכרפס וחותכים לרצועות של 6-8 ס''מ, מבשלים במים רותחים עם מלח כחצי שעה.
בזמן שהכרפס מתבשל יוצרים מהתערובת קציצות.
מסננים את רצועות הכרפס ומסדרים בסיר רחב. מוסיפים את השום שנותר, השמן והתבלינים.
מניחים את הקציצות על הכרפס, מוסיפים ½ כוס מים ומרתיחים.
לאחר הרתיחה מבשלים כשעה שעה וחצי על אש קטנה, ומוסיפים את הלימון.