מנגולד ממולא בפירות ים
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מנגולד ממולא בפירות ים על מצע מג'דרה ורוטב פלפלים קלויים
מרכיבים
- מנגולד
- 18 עלי מנגולד גדולים חלוטים 20 שניות במים רותחים ומקוררים במי מלח
- מג'דרה
- 2 כוסות אורז בסמטי מבושל
- 50 ג' שמן זית
- 200 ג' עדשים ירוקים מבושלים עד 3/4 בישול
- 3 שיני שום
- מלח פלפל שחור גרוס דק
- 1/2 חבילה עלי כוסברה קצוצים
- כפית כמון טחון
- קמצוץ בהרט
- קמצוץ קינמון
- רוטב פלפלים קלויים
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 200 סמק' שמן תירס
- 3 כפות חומץ תפוחים
- 30 ג' פלפל חלפניו כבוש
- קמצוץ מלח
- 1/4 כפית סוכר חום
- מילוי פירות ים
- 70 ג' בצל לבן
- 70 ג' גזר
- 70 ג' ראש סלרי
- 70 ג' שורש פטרוזיליה
- 70 ג' קולורבי
- 4 שרימפסים מקולפים וקצוצים
- 150 ג' בשר סרטנים
- 75 ג' קלאמרי קצוץ
- 1/2 כוס יין לבן
- כף וורמוט יבש
- מלח ,פלפל שחור גרוס דק
- כפית מעורבת של טימין,מרווה,ואורגנו קצוצים
- 70 ג' חמאה
- 80 סמק' שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מיבשים את עלי המנגולד במגבת יבשה
במחבת גדולה יוצקים את שמן הזית מטגנים קלות את התבלינים היבשים ומוסיפים את האורז והעדשים ,מערבבים ומתבלים במלח ופלפל,לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה.
מכניסים לבלנדר את כל חומרי הרוטב ומרסקים במהירות גבוהה ומתבלים במלח ופלפל.
בסיר קטן ,ממיסים את החמאה ומוסיפים את ירקות השורש ומאדים עד להזהבה.
מוסיפים את היין והוורמוט מביאים לרתיחה ומצרפים לתבשיל את פירות הים,עשבי התיבול והשמנת.
מבשלים 5 דקות מתבלים במלח ופלפל ,מעבירים למסננת ושומרים במקום חם
הגשה:
בקערית מניחים את עלי המנגולד,ובתוכם את מילוי פירות הים,סוגרים את העלים סביב המילוי
לאריזה קטנה.
במרכז הצלחת מניחים תלולית של המג'דרה ועליה את המנגולד הממולא,יוצקים את הרוטב סביב ומגישים.
הערות
הגירסה הכשרה:
שרימפס = תחליף שרימפס של שף הים
בשר סרטנים = סורימי כשר קצוץ
קלמרי = דג ים לבן חתוך לקוביות קטנות
המתכון באדיבות מסעדת צידון
קישורים: מסעדת צידון