חזה מולארד בג'ינג'ר ודבש
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לחזה מולארד בג'ינג'ר ודבש ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 יח' חזה מולרד טרי
- כ – 200 גר' עלי תרד טריים ללא גיבעול.
- 1 כף דבש .
- 1 קוביית ג'ינג'ר דורות.
- 1 כף סויה סינית.
- 1 כפית גרגירי חרדל.
- מעט פילפל שחור גרוס טרי.
- 1 כוס מיץ תפוזים.
- ½ כוס יין אדום יבש.
- 1 כף ליקר קיראסו.
- 2 כפות שומשום קלוי קלות
- 2 כפות חומץ בלסמי.
- 2 חצאי אפרסק משומר פרוס דק.
אופן ההכנה
להוריד שכבה מהשומן (צריך שישאר על חזה המולרד כ ½ ס"מ בערך).
לחרוץ חריצים בעומק השומן בצורת שתי וערב בכל שטחי השומן.
משרים כ – 4-5 שעות במיץ תפוזים וכל שאר החומרים מלבד השומשום ופרוסות
האפרסק ועלי התרד.
לחמם תנור ב – °200 , ובמחבת עבה מניחים על צד השומן ומטגנים מכל הצדדים עד
להשחמה, לאחר מכן מכניסים לתנור וצולים כ – 6-7 דקות מכל צד.
במחבת עמוקה כמו ווק ובחום גבוה מניחים את התרד עם חצי חב' חמאה או מרגרינה
בטעם חמאה תוך כדי מוסיפים 2 קוביות שום וכף אבקת מרק עוף ומקפיצים ל 2-3
דקות ומניחים על צלחת ומעל פורסים את חזה המולרד ומניחים
על התרד, מפזרים את פרוסות האפרסק ומפזרים את השומשום מעל ומגישים.
הערות
המתכון באדיבות השף ויקטור כהן, ''דורות – מוצרי שום ותיבול''