קרפצ'יו סלמון נוסח השף ויקטור
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתאים למנת פתיחה
מרכיבים
- כ – 250 גר' פילה סלמון טרי בלבד פרוס דק מאוד וללא עור ועצמות .
- 1 קוביית ג'ינג'ר דורות.
- 1 קוביית שמיר דורות.
- 1 כף דבש .
- 1 כף וודקה משובחת.
- 1 כף מיץ לימון ליים טרי.
- מעט פילפל גרוס טרי.
- 1.5 כפות שמן זית מעולה
- מעט מלח
- 1 כף צלפים.
- 1 כף בצל סגול קצוץ דק.
- ½ כפית חרדל דיזון גרגרים.
- 1 כף גבינת שמנת.
אופן ההכנה
לערבב את כל חומרי המישרה מלבד הצלפים והבצל. מתקבל טעם חמוץ,מתוק,חריף.
בצלחת יפה יוצקים שיכבה דקה של המישרה ומעל מסדרים כמו מניפה את פרוסות
הסלמון (רצוי לערבב את הצלפים והבצל בניפרד וליצור ערימה במרכז הצלחת ובסמוך
להתחיל את סידור המניפה).
אפשר לטפטף מעט מעל הסלמון משארית המישרה.
רצוי להגיש עם פרוסות לחם קלוי בשמן זית ושום של דורות.
הערות
המתכון באדיבות השף ויקטור כהן, ''דורות – מוצרי שום ותיבול''