סלט עלי כותרת
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 30 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט חם, עשיר ומגוון
מתאים כמנה ראשונה או עיקרית
מהנה להכנה, והתוצאה – ללקק את האצבעות
מרכיבים
- 1/2 ק''ג פילה עוף
- 100 גר' משמשים יבשים
- 50 גר' תמרים מגולענים
- 100 גר' תחתיות ארטישוק מבושלות
- 1 יח' עגבנייה חתוכה לקוביות דקות
- 1 שן שום
- 1/2 כוס גרעיני רימון
- 1 כוס יין לבן
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
משרים את פילה העוף עם השום, כף דבש וחצי כוס יין
מטגנים את הבצל עש שמזהיב, מוסיפים את כף הדבש השניה עד ליצירת קרמל עדין
מוסיפים את המשמשים, התמרים והארטישוק
מוסיפים את פילה העוף עם המשרה וממשיכים לטגן
מוסיפים את העגבנייה
מוסיפים בזהירות יין לבן, מקטינים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד 5 דק'
מגישים בצלחת עמוקה ומקשטים בגרעיני הרימון
הערות
המתכון באדיבות השף אלבוחר דודו
ממסעדת ''עלי כותרת''
תגובות
-
סלט עלי כותרת
מיקי
(05/10/2005 15:53:00)
בהוראות הכנת המתכון נרשם לטגן בצל
אך במצרכים לא הוזכר הבצל כלל וכלל
ובכן בכמה בצל מדובר?