מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני קציצות > קציצות פרסה

קציצות פרסה

קציצות פרסה

תיאור המתכון

מאכל חג מסורתי של יהודי הבלקן, שבו לא קיים שולחן חג ללא קציצות פרסה
פרסה – כרישה בעברית, ממשפחת הבצלים, ירק נפלא לבישול ובסיס לרטבים

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים את הפרסה, חותכים לחתיכות מבשלים בסיר גדול עם מים ומעט מלח
חותכים את הבצל ל-2 ומבשלים כשעה וחצי
מורידים מהאש, מסננים את כל המים, קוצצים את הפרסה, סוחטים את המים, שמים בקערה.
מוסיפים את הבשר, הביצים, התבלינים ופירורי הלחם.
מכינים קציצות, טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן חם עד להזהבה. מניחים על נייר סופג, מגישים חם או קר.
ניתן להכין מתכון זה מראש ולהקפיא. להוציא לילה לפני, ולהפשיר במיקרו.

הערות

המתכון באדיבות השפית מלכה, מהמסעדה הבולגרית באר-שבע


קישורים:
המסעדה הבולגרית
המתכון באדיבות
מסעדת הבלקן שד' ירושלים 43, תל אביב הצג טלפון

תגובות

  1. זה קציצות פרסה??? שושנה (29/11/2005 22:20:00)
    קודם כל ''כרישה'' ולא עם ק.
    שנית בקציצות עם בשר צריך לפחות כפול (כלומר חצי ק''ג בשר טחון). רצוי יותר. כמובן שאפשר בכלל בלי בשר ואז אפשר לאכול גם קר.

    את אותה תערובת אפשר לאפות במקום לטגן. עדיין טעים מאד והרבה פחות משמין.

    תהנו
  2. תגובה לתגובה גלית (03/06/2007 17:56:00)
    מה זאת אומרת כפול כמות בשר? אז תעשי רק בשר וזהו הרי כל הייחודיות של קציצות אלו הם הטעם של הפרסה וברור שצריך תמיד יותר פרסה מבשר ואם כבר את מתחכמת עם הכרישה אז תגידי פורי .
  3. קציצות כרישה rריקי (25/01/2008 09:21:00)
    באיזה סוג של פירורי לחם את מציעה להשתמש,
    האם לא כדאי לטבול את הקציצה בביצה ופירורי לחם
    איך זה נראה לך