חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatויגן פרנדליפרויקט מטייליםמסעדות אילתחיפה והקריות
הסקר שבועי
ארוחת חג במסעדה


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני קציצות > קציצות פרסה

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

קציצות פרסה

  • מתאים ל: 8
  • רמת מיומנות: בינוני

תיאור המתכון

מאכל חג מסורתי של יהודי הבלקן, שבו לא קיים שולחן חג ללא קציצות פרסה
פרסה – כרישה בעברית, ממשפחת הבצלים, ירק נפלא לבישול ובסיס לרטבים

מרכיבים

  • 2 ק''ג פרסה
  • 250 גר' בשר טחון
  • 3 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 כוסות שמן לטיגון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס / טחון
  • בצל גדול

קציצות פרסה
אופן ההכנה

מנקים את הפרסה, חותכים לחתיכות מבשלים בסיר גדול עם מים ומעט מלח
חותכים את הבצל ל-2 ומבשלים כשעה וחצי
מורידים מהאש, מסננים את כל המים, קוצצים את הפרסה, סוחטים את המים, שמים בקערה.
מוסיפים את הבשר, הביצים, התבלינים ופירורי הלחם.
מכינים קציצות, טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן חם עד להזהבה. מניחים על נייר סופג, מגישים חם או קר.
ניתן להכין מתכון זה מראש ולהקפיא. להוציא לילה לפני, ולהפשיר במיקרו.

הערות

המתכון באדיבות השפית מלכה, מהמסעדה הבולגרית באר-שבע


מתאים להגשה לילדים
כשר

קישורים:
המסעדה הבולגרית
המתכון באדיבות
מסעדת הבלקן
שד' ירושלים 43, תל אביב





תגובות
  1. זה קציצות פרסה???
    שושנה  (29/11/2005 22:20:00)
    קודם כל ''כרישה'' ולא עם ק.
    שנית בקציצות עם בשר צריך לפחות כפול (כלומר חצי ק''ג בשר טחון). רצוי יותר. כמובן שאפשר בכלל בלי בשר ואז אפשר לאכול גם קר.

    את אותה תערובת אפשר לאפות במקום לטגן. עדיין טעים מאד והרבה פחות משמין.

    תהנו
  2. תגובה לתגובה
    גלית  (03/06/2007 17:56:00)
    מה זאת אומרת כפול כמות בשר? אז תעשי רק בשר וזהו הרי כל הייחודיות של קציצות אלו הם הטעם של הפרסה וברור שצריך תמיד יותר פרסה מבשר ואם כבר את מתחכמת עם הכרישה אז תגידי פורי .
  3. קציצות כרישה
    rריקי  (25/01/2008 09:21:00)
    באיזה סוג של פירורי לחם את מציעה להשתמש,
    האם לא כדאי לטבול את הקציצה בביצה ופירורי לחם
    איך זה נראה לך

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏
קבל הצעה לאירוע

קבל הצעה לאירוע במסעדה

[X]
לאירוע במסעדה בהתאמה אישית- השאר פרטים ואנו נחזור אליך עם ההצעות המתאימות ביותר. השירות, כמו תמיד- חינם!
השאירו פרטים