גספצ'ו זוקיני עם קציפת פטה וצנוברים- מסעדת פסטיס
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות שף איל לביא- PASTIS
מרכיבים
- 4-5 קישואים בינוניים גדולים מסוג זוקיני
- 2 שיני שום קלופות ושלמות
- 1 כפית מלח שטוחה
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/4 כוס שמן זית
- לקציפת הפטה
- 100 גר' גבינת פטה איכותית
- 100 מ''ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה
- קורט פלפל שחור גרוס
- 5 כפות צנובר קלוי
- מעט שמן זית לקישוט
אופן ההכנה
הכנת המרק
לשטוף ולנקות את הזוקיני. לחתוך לגלילים של כ-5 ס''מ
להעביר לסיר בישול יחד עם שיני השום והתבלינים ולהוסיף מים קרים עד לגובה הקישואים
להביא לרתיחה על אש גבוהה בסיר עם מכסה
להסיר את המכסה ולבשל ברתיחה עדינה כ-20 דקות עד לריכוך חלקי של הקישואים (אלדנטה).
להוריד את הסיר מהאש ולסנן את הקישואים
לשמור את מי הבישול
להעביר את הקישואים לבלנדר או מעבד מזון ולעבד למחית חלקה תוך כדי הוספת נוזלי הבישול עד לקבלת מרקם של מרק סמיך אך לא מידי (לא להגיע למרקם של מחית ''גרבר'')
לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך, לצנן ולהעביר למקרר ל-12 שעות לפחות.
הכנת הקציפה:
לפני ההגשה להקציף בקערה את השמנת המתוקה עד לקלת קצפת יציבה אך גמישה. בעזרת פומפייה גסה לגרר את גבינת הפטה לתוך הקצפת. להוסיף פלפל שחור גרוס ולקפל את הפטה לתוך הקצפת.
קישורים:פסטיס