מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > גספצ'ו זוקיני עם קציפת פטה וצנוברים- מסעדת פסטיס

גספצ'ו זוקיני עם קציפת פטה וצנוברים- מסעדת פסטיס

גספצ'ו זוקיני עם קציפת פטה וצנוברים- מסעדת פסטיס

תיאור המתכון

המתכון באדיבות שף איל לביא- PASTIS

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת המרק
לשטוף ולנקות את הזוקיני. לחתוך לגלילים של כ-5 ס''מ
להעביר לסיר בישול יחד עם שיני השום והתבלינים ולהוסיף מים קרים עד לגובה הקישואים
להביא לרתיחה על אש גבוהה בסיר עם מכסה
להסיר את המכסה ולבשל ברתיחה עדינה כ-20 דקות עד לריכוך חלקי של הקישואים (אלדנטה).
להוריד את הסיר מהאש ולסנן את הקישואים
לשמור את מי הבישול
להעביר את הקישואים לבלנדר או מעבד מזון ולעבד למחית חלקה תוך כדי הוספת נוזלי הבישול עד לקבלת מרקם של מרק סמיך אך לא מידי (לא להגיע למרקם של מחית ''גרבר'')
לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך, לצנן ולהעביר למקרר ל-12 שעות לפחות.

הכנת הקציפה:
לפני ההגשה להקציף בקערה את השמנת המתוקה עד לקלת קצפת יציבה אך גמישה. בעזרת פומפייה גסה לגרר את גבינת הפטה לתוך הקצפת. להוסיף פלפל שחור גרוס ולקפל את הפטה לתוך הקצפת.


קישורים:
פסטיס
המתכון באדיבות
,