פריטו מיסטו- מסעדת פסטיס
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפריטו מיסטו- מסעדת פסטיס ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 5 שרימפס, מנוקים, שטופים ומיובשים.
- 150 גר' קלמארי, גוף וראשים, מנוקים, שטופים ומיובשים.
- חופן גדוש עלי בייבי, או חסה ערבית
- 2-3 טבעות דקות של בצל סגול
- חופן קטן של נבטים סיניים
- מעט קמח רגיל
- וינגרט בלסמי
- כף פרמזן מגורר
- פלפל לבן, מלח
- לוינגרט בלסמי:
- שליש כוס חומץ בלסמי
- שליש כוס שמן זית
- שליש כוד שמן תירס
- 1 כף דבש
- 2 שיני שום טריות
- 1 כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
- חצי כפית שטוחה של מלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה לרוטב:
1. מכניסים את כל המרכיבים מלבד השמנים לבלנדר או לקערה ,ומעבדים לתערובת אחידה.
2. מוזגים את השמנים בזילוף איטי תוך כדי פעולת הבלנדר או הערבול.
3. שומרים בצנצנת סגורה במקרר
4. לפני השימוש מנערים היטב ,ומוזגיםאת הכמות הרצויה
אופן ההכנה לפריטו מיסטו:
1. מערבבים עלים, נבטים ובצל עם רוטב הבלסמי.
2. מקמחים את פירות הים (לחובבי הקראנצ'יות, מומלץ להוסיף לתערובת מעט קמח תירס).
3. מתבלים את התערובת המקומחת במעט פלפל לבן ומלח.
4. נפטרים משאריות הקמח, ומעבירים את התערובת לשמן עמוק שחומם מראש ל-180 מעלות.
5. מטגנים כדקה, ומעבירים למסננת.
6. מניחים את התערובת על הסלט, מפזרים מעליה פרמזן, ומגישים.
קישורים: פסטיס