פטה כבד עוף ופטריות יער ביין מרסלה
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: להשרות לילה, כשעה וחצי הכנה
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפטה כבד עוף ופטריות יער ביין מרסלה ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 ק''ג כבדי עוף מנוקים מגידים
- ½ כוס יין מרסלה או יין פורט
- 4 כפות ברנדי
- 1 כפית סוכר
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 250 גר' חמאה
- 200 גר' שומן אווז מומס
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 3 חלמונים
- לפטריות :
- 1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
- 200 גר' פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
- 50 גר' גר' חמאה
- 100 גר' חזה אווז מעושן או שינקן פרוס וקצוץ
- תבנית טרין באורך 35 ס''מ, רוחב 10 ס''מ טגובה 7 ס''מ מרופדת בדף אפייה מניילון
אופן ההכנה
1. משרים את הכבד ביין מרסלה, ברנדי, סוכר מלח ופלפל למשך הלילה.
2. למחרת ממיסים את החמאה במחבת כבדה ומטגנים את הכבדים מכל הצדדים ומצננים.
3. ממיסים במחבת אחרת חמאה ומטגנים את הפטריות והבשר המעושן עד שלא ישארו נוזלים במחבת, מתבלים במלח ובפלפל.
4. מחממים תנור לחום בינוני ( 175 ) מכניסים לתנור תבנית גדולה שתכיל בתוכה את תבנית הטרין מלאה עד למחציתה במים. מעבירים למעבד מזון את הכבד עם הנוזלים ומעבדים למחית חלקה.
5. מוסיפים את שומן האווז המומס, השמנת והחלמונים ומעבדים דקה. טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.
6. יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית, זורים מעל את תערובת הפטריות ומכסים בתערובת הכבד שנותר.
7. אופים 40 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתוכו 20 דקות נוספות.
8. מצננים ושומרים במקרר כיממה לפני ההגשה .
הערות
המתכון באדיבות ''אן אמנות במטבח'' סדנאות בישול
תגובות
-
אפשר להתייחס גם לשומרי כשרות לא יזיק
אילנה
(26/02/2006 14:29:00)
-
התייחסות לשומרי כשרות בבקשה:
מדינה של אוכלי חינם
(19/09/2008 10:44:00)
החלפת החמאה בשומן חזיר תעשה פלאים למתכון הזה.
יאללה נמאסת את ושכמותך , דיי עם הכפיה הדתית בכל חור. לא טוב לך אז אל תבשלי את זה , אף אחד לא הכריח אותך לעשות זאת. למה אתם כופים את עצמכם ואת המתכונים שלכם על אחרים !