שרימפס בנוסח קריאולי- מסעדת פסטיס
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לשרימפס בנוסח קריאולי- מסעדת פסטיס ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- בין 120 ל-180 גר' לאדם שרימפס מקולף
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
- 1/2 כוס ציר דגים
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
- מלח גס
- מיץ מלימון טרי
- 6 שיני שום קצוצות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כ-4 כפות שמן זית
- 2 כפות תערובת תבליני קריאולי
- לתערובת התבלינים קיראולי:
- 80 גר' פפריקה חריפה
- 40 גר' פפריקה מתוקה
- 40 גר' פלפל קאיין טחון
- 20 גר' פלפל לבן
- 20 גר' פלפל שחור טחון
- 20 גר אבקת שום
- 20 גר' אורגנו יבש טחון לאבקה
- (רצוי תבלינים טריים ולא מקופסאות של סופר)
אופן ההכנה
במחבת ברזל כבדה להזהיב שום בשמן זית
להוסיף את הבצל וקוביות הפלפלים הטריים ולערבב יחד כדקה או שתיים
להוסיף את ציר הדגים, תערובת תבליני קיראולי והיין ולבשל יחד
כשהרוטב מתחיל לרתוח, להוסיף את קוביות החמאה בזו אחר זו. כשהרוטב מתחיל להסמיך, להוסיף את השרימפס, הפטרוזיליה, מלח לפי הטעם ומעט מיץ לימון
לבשל על אש גבוהה עד להסמכת הרוטב וכשהשרימפס מוכן (כ-2 דקות)
חשוב: לא לבשל יותר מ-2 מנות בו זמנית (היחס בין גודל המחבת ועוצמת הלהבה)
קישורים:פסטיס