פטריות ממולאות בכבד אווז ובשר מעושן בדבש תמרים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפטריות ממולאות בכבד אווז ובשר מעושן בדבש תמרים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חותכים את הבשרים לקוביות
- מסירים את רגלי הפטריות
- מחממים את שמן האגוזים ומטגנים את חזה האווז. מוסיפים את כבד האווז לזמן קצר ומתבלים במלח ופלפל. להוסיף ברנדי ל''פלמבה'' ולכבות האש.
- ממלאים את ראשי הפטריות בכבד האווז וסוגרים בעזרת פטרייה ממולאת נוספת.
- מניחים בתבנית אפיה.
- שלב ב' – הרוטב
- מחממים את שמן האגוזים ומטגנים את הבצל עד זגוגית.
- להוסיף את הסילאן למס' דקות ואז להוסיף את החומץ, יין וסויה ומרכזים עד סמיכות רצויה.
- מכבים האש ומוסיפים את שאר המרכיבים, משלימים טעם ומושחים את הפטריות ברוטב.
- שלב ג' – לפני ההגשה
- צולים את המנה בחום של 180-200 מעלות למשך כ 3-5 דקות.
- מרתיחים את הרוטב
- מניחים את הרוטב על צלחת הגשה ואת הפטריות מעל
- מעטרים בתמרים ותפרחת מנטה / עירית / פטרוסיליה
- מגישים חם ומיד
אופן ההכנה
2 סלסלות פטריות פורטובלו (לא גדולות)
250 גר' כבד אווז (צלוי)
100 גר' חזה אווז מעושן
2 כפות ברנדי
2 כפות שמן אגוזים
מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם
לרוטב:
1 בצל
10 כפות סילאן
3/4 כוס יין אדום יבש
4 כפות סויה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
12 יח' תמרים
4 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן אגוזים