מרק ראש סלרי בכוסות אספרסו
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק ראש סלרי בכוסות אספרסו ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 4 שורשים גדולים של סלרי או כ-7 קטנים
- 1 ק''ג תפוחי אדמה
- שמן זית
- 2 בצלים גדולים, קצוצים גס
- 2 כרישות, החלק הלבן, קצוצים גס
- 3 אגסים קלופים ומנוקים מהליבה
- 1 ו-1/2 ליטר ציר ירקות חזק בטעמיו
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה
קולפים את שורשי הסלרי ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות גדולות.
מחממים מעט שמן זית בסיר גדול, ומאדים את הבצל והכרישה תוך ערבוב עד שיתרככו. חשוב להקפיד שלא להשחים אותם. המרק צריך להיות לבן לחלוטין. מוסיפים את הירקות ואת האגסים החתוכים, מערבבים בזריזות ומוסיפים את ציר הירקות. הציר צריך רק ''לכסות'' את הירקות. יותר מידי נוזלים יניבו מרק דליל מידי. מתבלים.
מביאים את המרק לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות הירקות. טוחנים את המרק בבלנדר הידני, לחילופין אפשר לסנן את הירקות, לטחון אותם במעבד המזון ולהוסיף מספיק נוזל לקבלת מרקם מחיתי. טועמים ומתקנים תיבול.
לפני ההגשה מחממים מעט את המרק תוך כדי ערבוב, למען לא יישרף בקרקעית. יוצקים לספלי זכוכית, זולפים מעט שמן זית מעל ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.