מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק ראש סלרי בכוסות אספרסו

מרק ראש סלרי בכוסות אספרסו

מרק ראש סלרי בכוסות אספרסו

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק ראש סלרי בכוסות אספרסו ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

קולפים את שורשי הסלרי ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות גדולות.
מחממים מעט שמן זית בסיר גדול, ומאדים את הבצל והכרישה תוך ערבוב עד שיתרככו. חשוב להקפיד שלא להשחים אותם. המרק צריך להיות לבן לחלוטין. מוסיפים את הירקות ואת האגסים החתוכים, מערבבים בזריזות ומוסיפים את ציר הירקות. הציר צריך רק ''לכסות'' את הירקות. יותר מידי נוזלים יניבו מרק דליל מידי. מתבלים.
מביאים את המרק לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות הירקות. טוחנים את המרק בבלנדר הידני, לחילופין אפשר לסנן את הירקות, לטחון אותם במעבד המזון ולהוסיף מספיק נוזל לקבלת מרקם מחיתי. טועמים ומתקנים תיבול.
לפני ההגשה מחממים מעט את המרק תוך כדי ערבוב, למען לא יישרף בקרקעית. יוצקים לספלי זכוכית, זולפים מעט שמן זית מעל ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.