פיאצה רוסטיקו
חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatויגן פרנדליפרויקט מטייליםחיפה והקריות
הסקר שבועי
אם כבר טייק אווי אז שיהיה


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק ראש סלרי בכוסות אספרסו

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

מרק ראש סלרי בכוסות אספרסו

  • מתאים ל: 8
  • רמת מיומנות: בינוני

מרכיבים

  • 4 שורשים גדולים של סלרי או כ-7 קטנים
  • 1 ק''ג תפוחי אדמה
  • שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים גס
  • 2 כרישות, החלק הלבן, קצוצים גס
  • 3 אגסים קלופים ומנוקים מהליבה
  • 1 ו-1/2 ליטר ציר ירקות חזק בטעמיו
  • מלח, פלפל לבן

מרק ראש סלרי בכוסות אספרסו
אופן ההכנה

קולפים את שורשי הסלרי ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות גדולות.
מחממים מעט שמן זית בסיר גדול, ומאדים את הבצל והכרישה תוך ערבוב עד שיתרככו. חשוב להקפיד שלא להשחים אותם. המרק צריך להיות לבן לחלוטין. מוסיפים את הירקות ואת האגסים החתוכים, מערבבים בזריזות ומוסיפים את ציר הירקות. הציר צריך רק ''לכסות'' את הירקות. יותר מידי נוזלים יניבו מרק דליל מידי. מתבלים.
מביאים את המרק לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות הירקות. טוחנים את המרק בבלנדר הידני, לחילופין אפשר לסנן את הירקות, לטחון אותם במעבד המזון ולהוסיף מספיק נוזל לקבלת מרקם מחיתי. טועמים ומתקנים תיבול.
לפני ההגשה מחממים מעט את המרק תוך כדי ערבוב, למען לא יישרף בקרקעית. יוצקים לספלי זכוכית, זולפים מעט שמן זית מעל ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.


צמחוני
כשר



תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏
קבל הצעה לאירוע

קבל הצעה לאירוע במסעדה

[X]
לאירוע במסעדה בהתאמה אישית- השאר פרטים ואנו נחזור אליך עם ההצעות המתאימות ביותר. השירות, כמו תמיד- חינם!
השאירו פרטים