Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני קציצות > ראש השנה: גפילטע פיש

ראש השנה: גפילטע פיש

ראש השנה: גפילטע פיש

תיאור המתכון

דג קרפיון ממולא, קציצת דג ממולא המוגשת קרה עם ציר דגים מתקתק חריף.

מרכיבים

אופן ההכנה

את הקרפיון פורסים לפרוסות בעובי של 2.5 ס''מ, מקלפים את העור מסביב לפרוסות ומשאירים אותו שלם לעטיפה.

טוחנים את הקרפיון במטחנת בשר יחד עם 2 בצלים, 3 ביצים קשות, ו-2 פרוסות לחם.

מוסיפים מעל קמח מצה, 3 ביצים רכות, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 2 כפות סוכר. מערבבים את העיסה ויוצרים קציצות.

עוטפים את הקציצות בעור שנשאר ומניחים בסיר שרופד בטבעות בצל וגזר ומוסיפים 3 כוסות מים, מעט מלח, סוכר ופלפל, ומבשלים במשך 105 דק'.

תגובות

  1. שש ביצים לידיה (07/09/2007 09:08:00)
    לא הגזמתם עם הבייצים ? לכל ק''ג דגים אני שמה ביצה אחת קשה ואחת חיה (לא רכה), ויוצא מעולה !