ראש השנה: גפילטע פיש
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 3
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
דג קרפיון ממולא, קציצת דג ממולא המוגשת קרה עם ציר דגים מתקתק חריף.
מרכיבים
- ק''ג דג קרפיון
- 4 בצלים
- 6 ביצים
- 100 גר' קמח מצה
- 2 פרוסות לחם לבן / חלה
- 3 גזרים
- מלח
- פלפל שחור
- עלי דפנה
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
את הקרפיון פורסים לפרוסות בעובי של 2.5 ס''מ, מקלפים את העור מסביב לפרוסות ומשאירים אותו שלם לעטיפה.
טוחנים את הקרפיון במטחנת בשר יחד עם 2 בצלים, 3 ביצים קשות, ו-2 פרוסות לחם.
מוסיפים מעל קמח מצה, 3 ביצים רכות, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 2 כפות סוכר. מערבבים את העיסה ויוצרים קציצות.
עוטפים את הקציצות בעור שנשאר ומניחים בסיר שרופד בטבעות בצל וגזר ומוסיפים 3 כוסות מים, מעט מלח, סוכר ופלפל, ומבשלים במשך 105 דק'.
תגובות
-
שש ביצים
לידיה
(07/09/2007 09:08:00)
לא הגזמתם עם הבייצים ? לכל ק''ג דגים אני שמה ביצה אחת קשה ואחת חיה (לא רכה), ויוצא מעולה !