טרין חצילים, פלפלים וזוקיני עם גבינת פטה ופסטו
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטרין חצילים, פלפלים וזוקיני עם גבינת פטה ופסטו ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לירקות:
- 8 פלפלים אדומים
- 6 חצילים קלפים ופרוסים לאורכם
- 8 קישואים / זוקיני פרוסים לאורכם
- שמן לטיגון עמוק
- 2 בצלים קצוצים דק
- 250 גר' פטריות שמפניון / פורטבלו פרוסות
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- 300 גר' גבינת עיזים / גבינה בולגרית מפוררת / ניתן לערבב מס' סוגים
- לתערובת עשבי תיבול
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- לפסטו
- 1/2 1 כוסות עלי ריחן
- 4 שיני שום
- 3 כפות צנוברים
- 50 גר גבינת קצ'קבל / פרמז'ן מגוררת
- מלח, פלפל שחור
- 1/2 כוס שמן זית
- תבנית ככר בגודל 10X40 ובגובה 7 ס''מ
אופן ההכנה
קולים את הפלפלים עד שמשחימים, מצננים, קולפים ומסירים את הגרעינים.
מטגנים את החצילים והקישואים – כל ירק בנפרד עד שיזהיבו, מניחים על נייר סופג, מחליפים את הנייר הסופג מס' פעמים.
מחממים מעט שמן זית / חמניות במחבת, מטגנים את הבצלים עד שיזהיבו, מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל עד שלא יישארו נוזלים במחבת.
מערבבים את עשבי התיבול ומכינים את הפסטו.
מסדרים חלק מפרוסות החצילים בצפיפות על תחתית התבנית והדפנות, כשהפרוסות חופפות וגולשות מעבר לשולי התבנית.
מסדרים את הירקות לסירוגין בשכבות, כשבין השכבות זורים עשבי תיבול, גבינה ופסטו. מתבלים במלח ובפלפל, מכסים בשולי החצילים שגלשו מעבר לתבנית.
מכסים את הטרין בניילון נצמד, מניחים את תבנית הטרין בתבנית גדולה יותר ומניחים מעל בקבוק משקה בנפח 1/2 1 ליטרים ושומרים במקרר למשך יממה.
הופכים את הטרין על מגש נאה, פורסים ומגישים עם לחם טרי.
הערות
המתכון באדיבות ''אן – אומנות במטבח'' – סדנאות בישול ואביזרי אפייה