קרם חצילים קלויים, דבש תמרים ופיסטוק חלבי
- מתאים ל: 1 וחצי כוסות (8 צ'ייסרים) מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". ממרח נפלא המתאים כמעט לכל ארוחה. אם מזליפים באלגנטיות לכוס שקופה ומגישים עם לחם או
קרקר לטבילה, מקבלים מנה מיוחדת במינה.
מרכיבים
- 1 חציל
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות סילאן
- 1 כף עלי תימין קצוצים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- להגשה
- טחינה גולמית
- 2 כפות סילאן
- 3 כפות פיסטוקים קלויים וגרוסים גס
אופן ההכנה
1. קולים את החציל בגריל פחמים או על להבה גלויה (אפשר גם בתנור) מכל הצדדים, עד שהקליפה
משחירה. חוצים, מרוקנים מהקליפה וקוצצים את תוכן החציל.
2. מוסיפים לחציל הקלוי טחינה גולמית, סילאן, תימין, מלח ופלפל ומערבלים היטב במעבד מזון, עד
לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
3. מזליפים את קרם החצילים לכלי הגשה אישיים (באחוזה אנחנו מזליפים לצ'ייסרים שקופים).
מקשטים בסילאן ובטחינה גולמית. שומרים בקירור.
להגשה
מפזרים מעל שכבה עדינה של פיסטוקים קלויים.