מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> סלסילות בצק פילו עם מלית גבינה וסלמון

סלסילות בצק פילו עם מלית גבינה וסלמון

סלסילות בצק פילו עם מלית גבינה וסלמון

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

אופן ההכנה

מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. (הפשרה איטית במקרר, רצוי שיהיה במקרר לפחות לילה שלם לפני שמתחילים לעבוד).

לפני האפייה מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). ממיסים לגמרי את החמאה.

פותחים את חבילת בצק, מוציאים את כמות העלים הדרושה. מייד מכסים את העלים במגבת מטבח לחה מעט. את שאר העלים מגלגלים חזרה, שמים בקופסה, סוגרים אותה ומחזירים למקרר.

לוקחים עלה אחד וחותכים אותו ל – 16 ריבועים. בעזרת מברשת נוחה מברישים את הבצק בחמאה המומסת ושמים כל ריבוע באחד השקעים, נותנים לעודפים לבצבץ ומהדקים את הבצק לתחתית. מברישים בחמאה, ומניחים עוד ריבוע, מוזז קצת, שוב מברישים בחמאה ושמים את הריבוע השלישי. בצורה כזו מרפדים כל שקע בשלושה ריבועים, כולם מוברשים בחמאה.

חשוב, שתוך כדי העבודה יהיו שאר העלים מכוסים במגבת הלחה, כדי שלא ייתייבשו.

אופים בתנור החם במשך 6 עד 8 דקות, תוך בדיקה. כשהבצק מזהיב מוציאים מהתנור.

מצננים מעט ומשחררים מהתבנית. חוזרים על הפעולה לקבלת 24 סלסילות בצק.

מכינים את מלית הגבינה: שמים במעבד מזון את הסלמון ומרסקים אותו. מוסיפים את הבצל ומרסקים גם אותו. מוסיפים את הגבינה ומפעילים עד לאיחוד המרכיבים. מתבלים במלח ופלפל שומרים במקרר עד להגשה.

לפני ההגשה ממלאים את הסלסלות בכפית ממלית הגבינה והסלמון. מקשטים בשמיר טרי ומגישים מיד.

הערות

אפשר לקשט בחתיכות סלמון מעושן או בביצי סלמון אדומות.

המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef