מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פיצת אפרקסים

פיצת אפרקסים

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

אופן ההכנה

מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח ומתחילים לעבד בעזרת וו לישה.
מוסיפים את המים והשמן ומעבדים במהירות הנמוכה ביותר של המיקסר למשך 10 דקות.
מוציאים את וו הלישה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ` החדר עד שהבצק
מכפיל את נפחו כשעה וחצי. לאחר שהבצק תפח, מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים כ- 2-3 דקות.
יוצרים כיכר ומחלקים בסכין ל- 4 חלקים שווים. יוצרים כדורים ומסדרים על תבנית מקומחת.
מכסים במגבת ומשהים לתפיחה נוספת כ- 20 דקות לפחות.
מרדדים כל כדור לפיצה דקה בקוטר 35 ס''מ ועובי 3 מ''מ, מניחים על תבנית אפייה הפוכה (סטנדרט של תנור)
ומקומחת מעט.
מפזרים את הגבינה על פני הבצק באופן אחיד (כ- 120 ג` לכל פיצה).
מחממים את התנור לחום גבוה 230 מעלות במצב אפייה (לא טורבו) ואופים בחלק תחתון של התנור כ- 7-9 דקות.
מוציאים את הפיצה לכלי הגשה שטוח, מסמנים חיתוך ל- 4 בסכין או ברולר, מפזרים על פני הפיצה את תערובת העלים
ואת פרוסות האפרסק והאגוזים. מתבלים בפלפל שחור, מעט מלח ושמן זית ומגישים מיד

הערות

המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef