פיצת אפרקסים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפיצת אפרקסים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק:
- 1 קג` קמח לבן מנופה
- 30 ג` מלח
- 30 ג` סוכר
- 30 ג` שמרית
- 630 מ''ל מים
- 2 כפות שמן זית
- תוספות לפיצה:
- 480 ג` גבינת רוקפור
- 4 אפרסקים מגולענים פרוסים בעובי 3-4 ס''מ
- 200 ג` תערובת עלי ביבי שטוף ויבש
- 100 ג` אגוזי מלך מטוגנים במעט חמאה וכף סוכר
- פלפל שחור גרוס לתיבול
- מלח לתיבול
- שמן זית לפי הטעם
אופן ההכנה
מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח ומתחילים לעבד בעזרת וו לישה.
מוסיפים את המים והשמן ומעבדים במהירות הנמוכה ביותר של המיקסר למשך 10 דקות.
מוציאים את וו הלישה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ` החדר עד שהבצק
מכפיל את נפחו כשעה וחצי. לאחר שהבצק תפח, מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים כ- 2-3 דקות.
יוצרים כיכר ומחלקים בסכין ל- 4 חלקים שווים. יוצרים כדורים ומסדרים על תבנית מקומחת.
מכסים במגבת ומשהים לתפיחה נוספת כ- 20 דקות לפחות.
מרדדים כל כדור לפיצה דקה בקוטר 35 ס''מ ועובי 3 מ''מ, מניחים על תבנית אפייה הפוכה (סטנדרט של תנור)
ומקומחת מעט.
מפזרים את הגבינה על פני הבצק באופן אחיד (כ- 120 ג` לכל פיצה).
מחממים את התנור לחום גבוה 230 מעלות במצב אפייה (לא טורבו) ואופים בחלק תחתון של התנור כ- 7-9 דקות.
מוציאים את הפיצה לכלי הגשה שטוח, מסמנים חיתוך ל- 4 בסכין או ברולר, מפזרים על פני הפיצה את תערובת העלים
ואת פרוסות האפרסק והאגוזים. מתבלים בפלפל שחור, מעט מלח ושמן זית ומגישים מיד
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר