שיפודי פרגית בגריל, ריזוטו עדשים ועגבנייה צלויה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה למסעדת אוליב ליף
מרכיבים
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות
- 4 פרגיות חתוכות לקוביות
- מלח פלפל
- ½ כפית סומק
- 1 כף חומץ
- 1 כוס אורז בסמטי
- 1.1/2 כוס מים רותחים
- 80 גר' עדשים שחורות
- 2 עגבניות חצויות
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 1 כפית כמון
- ¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה
אופן הכנת השיפודים:
נחתוך את הפרגיות, הבצל והפלפל לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ ונתבל במלח, פלפל, סומק, חומץ ושמן זית. נשפד בשיפודי עץ שהשרינו כ-10 דקות במים ונצרוב במחבת פסים או עדיף לצלות על מנגל פחמים.
אופן הכנת המג'דרה:
1. בסיר קטן נבשל עדשים כ-25 דקות או עד שהם מתרככים, נסנן ונניח בצד.
2. בסיר בעל תחתית כפולה נאדה אורז עם מעט שמן זית עד אשר האורז הופך חם, נתבל במלח ופלפל, נוסיף מים חמים, נערבב ונכסה את הסיר, נבשל על אש נמוכה למשך כ-15 דקות. לאחר שהאורז מוכן נניח בצד.
3. במחבת נוספת נטגן בצל עם מעט שמן זית עד אשר הופך לחום, נוסיף עדשים ואורז, נתבל במעט כמון ושמן זית. נחתוך 2 עגבניות לחצי, נתבל במלח, פלפל ושמן זית ונצרוב על מחבת פסים חמה או גריל פחמים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|
תגובות
-
שמיר???
רחל
(04/08/2005 22:21:00)
מאיפה צץ השמיר? האם המתכון מדויק?