בריוש ממולא בטחינה אורגנית, חלבה ואגוזי מלך
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". מאפה מפנק במיוחד לשעות הבוקר. מכינים בצק שמרים עשיר בחמאה ובביצים וממלאים במה שמתחשק, אצלנו תמיד מעדיפים חלבה.
מרכיבים
- גרם שמרים טריים מקוביה או 2 כפות שמרית שטוחות
- 60 מ"ל (רבע כוס) חלב
- 420 גרם (3 כוסות) קמח מנופה
- 8 ביצים
- חצי כפית מלח
- 60 גרם (5 כפות) סוכר
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- למלית
- 200 גרם (1 כוס) טחינה אורגנית גולמית
- 100 גרם (שליש כוס) סוכר חום כהה
- 150 גרם חלבה חתוכה לקוביות
- 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
- להברשה
- 1 חלמון
- סוכר חום
- * תבניות אפייה אישיות מחרס או חד פעמיות בקוטר 7 ס"מ
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק. מערבבים במיקסר עם וו לישה את החלב והשמרים עד להמסה. מוסיפים את
שאר החומרים, למעט החמאה, לשים את הבצק 8 דקות, או עד לקבלת בצק אחיד.
2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולשים להטמעתן, כ-5 דקות נוספות, או עד לקבלת בצק
אחיד ונוח לעבודה.
3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. ממלאים, מתפיחים ואופים. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח עבודה מקומח, לשים
מעט להוצאת האוויר ומרדדים לעלה בעובי ס"מ.
5. מורחים את הבצק בטחינה אורגנית, מפזרים סוכר חום, חלבה ואגוזים ומגלגלים לגליל. חותכים
ל-12 מקטעים באורך 5 ס"מ ומעמידים כל אחד מהם בקוקוט מרופד בנייר אפייה. מברישים בחלמון
ומפזרים מעט סוכר חום מעל.
6. מתפיחים כחצי שעה.
7. מחממים תנור ל 180- מעלות.
8. אופים 20-15 דקות, או עד שהבריוש אפוי ומקבל גוון חום.
ואפשר גם
להכין מאותם החומרים 2 רולדות שמרים או עוגת שושנים עגולה ולאפות 30-25 דקות, תלוי בגודל העוגה.