Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> בריוש ממולא בטחינה אורגנית, חלבה ואגוזי מלך

בריוש ממולא בטחינה אורגנית, חלבה ואגוזי מלך

בריוש ממולא בטחינה אורגנית, חלבה ואגוזי מלך

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". מאפה מפנק במיוחד לשעות הבוקר. מכינים בצק שמרים עשיר בחמאה ובביצים וממלאים במה שמתחשק, אצלנו תמיד מעדיפים חלבה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק. מערבבים במיקסר עם וו לישה את החלב והשמרים עד להמסה. מוסיפים את
שאר החומרים, למעט החמאה, לשים את הבצק 8 דקות, או עד לקבלת בצק אחיד.
2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולשים להטמעתן, כ-5 דקות נוספות, או עד לקבלת בצק
אחיד ונוח לעבודה.
3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. ממלאים, מתפיחים ואופים. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח עבודה מקומח, לשים
מעט להוצאת האוויר ומרדדים לעלה בעובי ס"מ.
5. מורחים את הבצק בטחינה אורגנית, מפזרים סוכר חום, חלבה ואגוזים ומגלגלים לגליל. חותכים
ל-12 מקטעים באורך 5 ס"מ ומעמידים כל אחד מהם בקוקוט מרופד בנייר אפייה. מברישים בחלמון
ומפזרים מעט סוכר חום מעל.
6. מתפיחים כחצי שעה.
7. מחממים תנור ל 180- מעלות.
8. אופים 20-15 דקות, או עד שהבריוש אפוי ומקבל גוון חום.
ואפשר גם
להכין מאותם החומרים 2 רולדות שמרים או עוגת שושנים עגולה ולאפות 30-25 דקות, תלוי בגודל העוגה.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש