מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > שבועות: פונדו גבינות חלומי

שבועות: פונדו גבינות חלומי

שבועות: פונדו גבינות חלומי

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

אופן ההכנה

מורחים את החלק הפנימי של הסיר בשן השום החצויה היטב היטב. לפונדו צריך להיות ניחוח עדין וקל של שום ולא יותר.
שמים בסיר את היין ומביאים לרתיחה.
כשהיין רותח, מכניסים פנימה את הגבינות. מבשלים יחד. מידי פעם מערבבים עד שהגבינה נמסה לגמרי. בשלב הזה הפונדו עדיין מופרד לנוזל וגבינה מותכת.
מוסיפים פנימה את הקירש ומערבבים. אח''כ מוסיפים לאט ובהדרגה את הקורנפלור תוך ערבוב. מוסיפים בהדרגה כי לא ממש בטוח שצריך את כל הכמות. רואים שהפונדו גם נעשה אחיד, חלק ובעיקר סמיך מעט, באופן שיצפה חתיכת לחם בצורה חידה ויפה.
ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את אגוז המוסקט.
מעבירים לכלי פונדו ומניחים על להבת האש.


לחם מטוגן לפונדו
המצרכים:
5-6 פרוסות עבות של לחם שאור לבן
2 שיני שם מעוכות
2 כפות עלי טימין
שליש כוס שמן זית

הכנה:
מערבים בקערית עת השמן, השום והטימין.
מורחים בעזרת מברשת את פרוסות הלחם בתערובת השמן, משני צידיהן.
מחממים מחבת פסים (עם תחתית מחורצת) וכשהיא חמה מניחים עליה את פרוסות הלחם לשתים-שלוש דקות עד שהלחם עשה שחום ופריך. חותכים אתו לקוביות גדולות.


ירקות מטוגנים לפונדו:
המצרכים:
2 קישואים קטנים, מוצקים
1 חציל טרי ומוצק
3 פטריות פורטבלו טריות
חצי כוס שמן זית
1 כף עלי טימין
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס קמח
2 ביצים טרופות עם מעט חלב
1 כוס פירורי לחם

ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות. את הפטריות חותכים לארבעה חלקים.
מערבבים בקערית את שמן הזית, טימין, מלח ופלפל. מורחים עם מברשת את הירקות בתערובת השמן.
טובלים את הירקות בקמח, אח''כ בביצה טרופה, ובסוף בפירורי הלחם ומשם לטיגון בשמן עמוק, עד שהם מזהיבים.
יושבים סביב השולחן, טובלים את קוביות הלחם והירקות המטוגנים בפונדו.

הערות

המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef