מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני קישים ו-פשטידות> פשטידת תרד וגבינה בולגרית

פשטידת תרד וגבינה בולגרית

פשטידת תרד וגבינה בולגרית

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה.

מחממים בנפרד את החמאה על אש בינונית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל נעשה שקוף, בערך 7 דקות.

מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים 3 דקות נוספות, כדאי לבזוק אגוז מוסקט.

מוסיפים כף קמח ומבליעים בתערובת.

מסירים מהאש.

בינתיים מערבבים את הביצים, השמנת, הגבינות והתבלינים, ומצרפים אליהם את תערובת התרד שהתקררה מעט.

פותחים את הבצק העלים המרודד, משטחים עליו שליש עד רבע מן התערובת, מגלגלים לרולדה ושמים בתבנית.

יוצרים שלוש עד ארבע רולדות ומברישים את הרולדות בחלמון, בוזקים שומשום ואופים עד שמזהיבות הרולדות (בערך 35 דקות).

הערות

המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef