מאפה שושנים במילוי כל הבית
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לשבועות
מרכיבים
- לבצק:
- ½ ק''ג קמח לבן
- 15 גר' שמרים טריים ''שמרית''
- 20 גר' מלח
- 90 גר' סוכר
- 50 מ''ל שמן זית
- מים - לפי הצורך
- למילוי:
- חצי קילו גבינת פטה מגוררת
- 200 גרם גבינת רוקפור
- 200 גרם גבינת מוצרלה
- טימין
- אורגנו
- שום
- מלח, פלפל
- פלפלים קלויים
- קישואים מטוגנים
- אגוזים
- שמן זית (רצוי מתובל)
- שמן או ביצה טרופה - לזיגוג
אופן ההכנה
במעבד מזון מניחים קמח, שמרים, מלח וסוכר. מערבלים ומוסיפים שמן זית. מערבלים עד לקבלת בצק אחיד ורך. משאירים לתפוח כ-20 דקות.
+ אחרי התפיחה מערבלים שוב את הבצק. מתפיחים לשעה.
+ מרדדים את הבצק לעובי של ½ ס''מ. מפזרים על הבצק את הגבינות, ירקות קלויים, עשבי תיבול קצוצים ואגוזים קצוצים. יוצקים מעט שמן זית מתובל ומגלגלים את הבצק לרולדה.
+ חותכים לפרוסות בעובי של 2 ס''מ, מניחים את הפרוסות בתבנית אפייה משומנת במרחק של 1 ס''מ אחת מן השניה. מורחים בשמן או בביצה טרופה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מתפיחים עוד כ-20 דקות ואופים עד להזהבה
הערות
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר