צ'לו קבאב
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון פרסי
מרכיבים
- הכלים הדרושים:
- מחבת גדולה
- סיר עמוק
- סיר רחב
- שיפודים רחבים לקבאב
- מצרכים לעשר מנות:
- אורז לבן מוכן על פי המתכון הבסיסי
- 1 ק"ג בשר בקר מס' 2 חתוך לקוביות
- חצי ק"ג חזה עוף
- כוס שמן
- שני בצלים
- חצי חבילת פטרוזיליה
- תבלינים: מלח, כמון, פילפל לבן, כורכום
- להשחלה על השיפוד: 1 ק"ג עגבניות קטנות, פילפלים חריפים, בצלים קטנטנים
אופן ההכנה
טוחנים את הבשר שחתכנו לקוביות עם חזה העוף, הבצל והפטרוזיליה, מערבבים היטב את כל העיסה ומוסיפים פנימה את כל התבלינים. מחממים שמן במחבת, לוקחים את עיסת הבשר בכף היד, מגלגלים לכדור גדול ואחר-כך יוצרים ממנו צורת קבאב. מטגנים על המחבת. ישנן שתי דרכים נוספות להכנת הקבאב: אפשר להשחיל על שיפוד ולהכין על מנגל, יחד עם עגבניות ו/או הפילפלים ו/או הבצלים, ואפשר גם לאפות בתנור.
את הקבאבים החמים מניחים על האורז הלבן שהכנו ומגישים חם, יחד עם צלחת ענקית של עשבי העונה: טרגן, מרווה, בצל ירוק, צנונית ועוד, וכן חמוצים ביתיים, לימונים קטנים טריים. אפשר לאכול יחד עם לחם ארוך שנקרא "נאנה סנגק".
הערות
המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''