מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

צ'לו קבאב

צ'לו קבאב

תיאור המתכון

מתכון פרסי

מרכיבים

אופן ההכנה

טוחנים את הבשר שחתכנו לקוביות עם חזה העוף, הבצל והפטרוזיליה, מערבבים היטב את כל העיסה ומוסיפים פנימה את כל התבלינים. מחממים שמן במחבת, לוקחים את עיסת הבשר בכף היד, מגלגלים לכדור גדול ואחר-כך יוצרים ממנו צורת קבאב. מטגנים על המחבת. ישנן שתי דרכים נוספות להכנת הקבאב: אפשר להשחיל על שיפוד ולהכין על מנגל, יחד עם עגבניות ו/או הפילפלים ו/או הבצלים, ואפשר גם לאפות בתנור.
את הקבאבים החמים מניחים על האורז הלבן שהכנו ומגישים חם, יחד עם צלחת ענקית של עשבי העונה: טרגן, מרווה, בצל ירוק, צנונית ועוד, וכן חמוצים ביתיים, לימונים קטנים טריים. אפשר לאכול יחד עם לחם ארוך שנקרא "נאנה סנגק".

הערות

המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''