חורושה באדמג'אן (מרק אדום עם חצילים)
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון פרסי
מרכיבים
- הכלים הדרושים:
- סיר עמוק למרק
- מחבת
- 2 קערות
- מסננת
- פומפייה
- מצרכים לעשר מנות:
- חצי ק"ג חזה עוף או הודו
- רבע ק"ג גרגירי חומוס
- חצי ק"ג עגבניות
- 2 בצלים
- 3 חצילים
- חצי ק"ג תפוחי אדמה קטנים
- 1 ביצה
- חצי כוס שמן
- חצי כוס רוטב רימונים
- חצי כוס מיץ לימון טרי
- שתי כפות מרק עוף
- תבלינים: כף מלח, כפית פילפל לבן, כפית כמון, כפית כורכום
אופן ההכנה
משרים את גרגירי החומוס למספר שעות ואחר-כך מבשלים במים במשך כשעה על אש גבוהה. מניחים בצד להתקרר. שוטפים את תפוחי האדמה ומקלפים אותם. קוצצים בצל אחד ומניחים בסיר העמוק יחד עם רבע כוס שמן. חותכים העגבניות ומוסיפים לסיר, יחד עם התבלינים. מוסיפים עשר כוסות מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה. טוחנים את חזה העוף או ההודו עם בצל אחד ועם החומוס, מוסיפים ביצה ומעט תבלינים לפי הטעם, מכינים בידיים כופתאות בגודל של כדורי פינג פונג ושמים בתוך הסיר, מבשלים על אש נמוכה. אל הסיר מוסיפים בהמשך את תפוחי האדמה ואת רוטב הרימונים למשך חצי שעת בישול נוספת. בינתיים מחממים מחבת עם שמן חם, מקלפים את החצילים, חותכים לקוביות שוות בגודל בינוני, מטגנים בתוך השמן ורבע שעה לפני שמורידים את הסיר הגדול מהאש, מוסיפים פנימה את קוביות החצילים המטוגנים. מגישים את החורושה באדמג'אן עם אורז פרסי עם טהה דיג, ירקות, חמוצים ועוד.
הערות
המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''