עוגת גבינה וקרם שמנת
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לתבנית air bake של TEFAL' באדיבות דפני, בעלת בלוג האוכל "מטבחונט"
מרכיבים
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדש
- 2 חלמונים
- 3 כפות סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כוסות קמח
- 1 שקיק אבקת אפיה
- מכניסים את כל החומרים למיקסר עם וו לישה ולשים לבצק. (אפשר גם בידיים)
- משמנים תבנית מספר 28 ומרפדים אותה בבצק.
- אופים בחום של 150 מעלות כעשרים דקות עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומצננים כעשר דקות.
- 4 חלבונים
- 500 גרם גבינה 9%
- 1 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- מקציפים חלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
- מקפלים לקצף את הגבינות ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים את התערובת על הבסיס האפוי ומכניסים לתנור לעשרים דקות בדיוק.
- מוציאים את העוגה כשהיא עדיין רוטטת.
- לא דואגים, היא תתייצב בהמשך.
- מצננים את העוגה בחוץ כחמש דקות וממשיכים עם השלב הבא.
- 2 שמנת חמוצה
- 2 כפות סוכר
- 2 שקיקים של סוכר וניל
- מערבבים את כל החומרים בצלחת עמוקה.
- לאחר שהעוגה התקררה מעט מצפים אותה בעדינות בקרם השמנת.
- שלב זה יש לעשות בעדינות בעזרת כף. כל פעם מעט קרם בכדי לא לגרום לשקיעת העוגה.
- מכניסים לתנור לעוד 10 דקות.
אופן ההכנה
מצננים במקרר כ-5 שעות לפחות לפני ההגשה.