מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> חאלה ביבי - חמין פרסי בנוסח שיראז

חאלה ביבי - חמין פרסי בנוסח שיראז

חאלה ביבי - חמין פרסי בנוסח שיראז

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לחאלה ביבי - חמין פרסי בנוסח שיראז ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
משרים בנפרד במים למספר שעות את השעועית האדומה, המאש, החיטה והאורז. מקלפים את הלפת, שוטפים במים זורמים וחותכים לקוביות קטנות. מניחים בתוך קערה בצד. בסיר הגדול והרחב שמים חצי כוס שמן, בצל ושום, שתי כפות מרק עוף, ועל זה את חתיכות הבשר. מבשלים על אש קטנה עד שהבשר משחים. מוסיפים עשר כוסות מים רותחים ואת השעועית האדומה. מבשלים במשך שעה. אחר-כך מוסיפים את החיטה ואת המאש ומבשלים למשך חצי שעה נוספת, תוך כדי עירבוב התערובת. עשר דקות לפני שמורידים את הסיר מהגז מוסיפים את קוביות הלפת ואת שתי כוסות האורז. החמין מוכן לאכילה, ומי שרוצה יכול להמשיך ולחמם אותו על פלטת שבת למשך הלילה – אז הוא מגלה בתוך הסיר את החמין השיראזי האמיתי. מאכל זה מתאים מאוד לאכילה בחורף.
מגישים את זה חם בתוספת ביצים חומות, שמבשלים אותן עם תמצית של תה. ישנן משפחות ששמות את הביצים על סיר החמין. אפשר גם לשים את הביצים על הפלטה למשך כל הלילה, בתוך סיר קטן ממולא ברוטב של החמין. הביצים יוצאות ריחניות, חומות וטעימות.

אצלנו אוכלים בארוחת השבת גם את לאבו, תבשיל מתוק שכולל סלק קטן, גזר קטן וגם לפת קטנה – חצי ק"ג מכל אחד, אותם אני שוטפת, רוחצת ומבשלת (קודם את הסלק, לפחות שעה על הגז), מוסיפה את הלפת והגזר לחצי שעת בישול נוספת. לזה מוסיפים חצי כוס סוכר ושמים על הפלטה לכל הלילה. בבוקר הלאבו נראה כמו ריבה מתוקה – חמים וטעים.

הערות

המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''