חורושה בה (חבושים)
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון פרסי
מרק אדום עם חבושים ואורז לבן.
מרכיבים
- הכלים הדרושים:
- סיר עמוק למרק
- קערה עמוקה
- מסננת
- מצרכים לעשרה סועדים:
- חצי ק"ג חבושים, שטופים, מנוקים ולא מקולפים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 ק"ג בשר בקר מס' 8 (שריר), חתוך לחתיכות בגודל בינוני
- 1 ק"ג עגבניות
- 4 לימונים יבשים (עמאני)
- 2 בצלים גדולים
- 2 כפות מרק עוף
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים מקולפים
- חצי ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות
- ראש סלרי
- חצי כוס מיץ רימונים
- חצי כוס שמן
- חצי כוס רסק עגבניות
- תבלינים: מלח, כורכום, פילפל לבן, כמון, קינמון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצלים ואת הסלרי, שמים בסיר עם מעט שמן, מוסיפים שתי כפות מרק עוף ומעל זה מניחים את נתחי הבשר. מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר משחים. מוסיפים את רסק העגבניות, את התבלינים וגם שמונה כוסות מים רותחים. ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך שעה וחצי. לאחר מכן מוסיפים את החבושים החתוכים, הלימונים היבשים, תפוחי האדמה והעגבניות. לתוך זה שופכים מיץ רימונים ומשאירים את כל התערובת עוד חצי שעה על אש נמוכה. לבסוף מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים רבע שעה נוספת. מגישים את המעדן הזה עם אורז לבן וטהה דיג. לתוספת – ירקות מכל הסוגים. רצוי: בצל ירוק, צנונית, חמוצים, סבזי (עשבי תיבול של העונה – ריחן, טרגן, מרווה ועוד).
הערות
המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''