מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> חורושה בה (חבושים)

חורושה בה (חבושים)

חורושה בה (חבושים)

תיאור המתכון

מתכון פרסי

מרק אדום עם חבושים ואורז לבן.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצלים ואת הסלרי, שמים בסיר עם מעט שמן, מוסיפים שתי כפות מרק עוף ומעל זה מניחים את נתחי הבשר. מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר משחים. מוסיפים את רסק העגבניות, את התבלינים וגם שמונה כוסות מים רותחים. ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך שעה וחצי. לאחר מכן מוסיפים את החבושים החתוכים, הלימונים היבשים, תפוחי האדמה והעגבניות. לתוך זה שופכים מיץ רימונים ומשאירים את כל התערובת עוד חצי שעה על אש נמוכה. לבסוף מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים רבע שעה נוספת. מגישים את המעדן הזה עם אורז לבן וטהה דיג. לתוספת – ירקות מכל הסוגים. רצוי: בצל ירוק, צנונית, חמוצים, סבזי (עשבי תיבול של העונה – ריחן, טרגן, מרווה ועוד).

הערות

המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''