כופתה נוחודי או נוחודצ'י
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון פרסי
מרכיבים
- הכלים הדרושים:
- סיר עמוק
- סיר קטן יותר כדי לבשל את גרגירי החומוס
- מסננת
- מצקת
- המצרכים לארבע מנות:
- חצי ק"ג חזה עוף או הודו
- רבע קילו גרגירי חומוס יבשים (או חומוס קלוי שאין צורך לבשלו)
- 1 ביצה
- 2 בצלים גדולים
- חצי כוס שמן
- חצי קילו תפוחי אדמה קטנים או קישואים קטנים
- תבלינים כגון, מלח, כורכום, פילפל לבן, הל, כמון
- 2 כפות מרק עוף
אופן ההכנה
משרים את גרגירי החומוס במים עם כף מלח לשש שעות לפני הבישול. מבשלים את החומוס בתוך הסיר הקטן. טוחנים את חזה העוף או ההודו עם הבצלים ושומרים במקרר. מסננים את החומוס אחרי הבישול, ממתינים עד שיתקרר ואז טוחנים במעבד מזון את הבשר והחומוס, מוסיפים את הביצה ואת כל התבלינים ומערבבים היטב. בסיר הגדול מכינים מים עד להרתחה, מוסיפים שתי כפות מרק עוף, מנמיכים את האש ומתחילים להכין כופתאות בגודל של כדורי פינג פונג. כדי שהבשר הטרי לא יידבק ליד, שמים קערה קטנה של מים, ומרטיבים את הידיים בין כופתה ולכופתה. בעדינות מכניסים את הכופתאות לתוך הסיר, מוסיפים תפוחי אדמה קטנים או קישואים קטנים. מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
האיראנים מגישים יחד עם הכופתאות לימונים חיים קטנים, בצל ירוק עם צנונית, מגש גדול של ירק חי כמו ריחן, מרזה, טרחן ושאר ירקות העונה, וכמו כן חמוצים ביתיים שאפשר למצוא כמעט את כל משפחה ממוצא איראני.