מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> כופתה נוחודי או נוחודצ'י

כופתה נוחודי או נוחודצ'י

כופתה נוחודי או נוחודצ'י

תיאור המתכון

מתכון פרסי

מרכיבים

אופן ההכנה

משרים את גרגירי החומוס במים עם כף מלח לשש שעות לפני הבישול. מבשלים את החומוס בתוך הסיר הקטן. טוחנים את חזה העוף או ההודו עם הבצלים ושומרים במקרר. מסננים את החומוס אחרי הבישול, ממתינים עד שיתקרר ואז טוחנים במעבד מזון את הבשר והחומוס, מוסיפים את הביצה ואת כל התבלינים ומערבבים היטב. בסיר הגדול מכינים מים עד להרתחה, מוסיפים שתי כפות מרק עוף, מנמיכים את האש ומתחילים להכין כופתאות בגודל של כדורי פינג פונג. כדי שהבשר הטרי לא יידבק ליד, שמים קערה קטנה של מים, ומרטיבים את הידיים בין כופתה ולכופתה. בעדינות מכניסים את הכופתאות לתוך הסיר, מוסיפים תפוחי אדמה קטנים או קישואים קטנים. מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
האיראנים מגישים יחד עם הכופתאות לימונים חיים קטנים, בצל ירוק עם צנונית, מגש גדול של ירק חי כמו ריחן, מרזה, טרחן ושאר ירקות העונה, וכמו כן חמוצים ביתיים שאפשר למצוא כמעט את כל משפחה ממוצא איראני.