גונדי פרסי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
(כופתאות עם אורז, ירק ובשר עוף/הודו/בקר)
מתכון פרסי
מרכיבים
- הכלים הדרושים:
- סיר עמוק ורחב
- מחבת רחבה
- מסננת מנירוסטה
- קערה גדולה לשטיפה
- המצרכים (לארבעה סועדים):
- 4 כוסות אורז פרסי
- 1 ביצה
- חצי ק"ג חזה עוף/חזה הודו/בשר בקר
- 2 בצלים גדולים
- רבע כוס שמן
- רבע ק"ג קישואים קטנים/קולורבי/לפת
- חבילה אחת מסוגי הירק הבאים: שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, עלי בצל ירוק, טרגן, מרזה
- 2 כפות מרק עוף
- תבלינים לפי הטעם: מלח, כמון, כורכום, פילפל לבן.
אופן ההכנה
טוחנים את הבשר יחד עם בצל אחד ומשאירים במקרר. משרים את האורז במים למשך כשעתיים. מסננים את האורז, מרתיחים 10 כוסות מים ומכניסים לתוכם את האורז המסונן. ממשיכים להרתיח למשך כ-20 דקות נוספות, מסננים ומקררים. בינתיים שוטפים היטב את כל הירק בתוך קערה עמוקה, ומחליפים בכל פעם את המים, עד שהם נשארים צלולים. מסננים את הירק השטוף.
שמים מעט שמן במחבת, קוצצים את כל הירק, מוסיפים לזה בצל אחד קצוץ, מתחילים לטגן את התערובת של הירק. מוסיפים לירק את כל התבלינים. לוקחים את הסיר העמוק והרחב, מרתיחים בתוכו 10 כוסות מים, מוסיפים את מרק העוף, מנמיכים את האש. שמים את האורז שהכנו בקערה העמוקה, מערבבים עם הבשר הטחון ומוסיפים את הירק המטוגן ואת הביצה. מערבבים הכול ומתחילים להכין באופן ידני כופתאות בגודל של כדור פינג פונג. את הכופתאות שמים בעדינות במים הרותחים, כשהסיר ממשיך להתחמם על אש נמוכה. בינתיים לוקחים את הקישואים, הקולורבי או הלפת, שוטפים ומכניסים בעדינות לתוך הסיר. הבישול לוקח כ-40 דקות עם קישואים או לפת, וכשעה – עם קולורבי.
הערות
המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''
תגובות
-
מה
בלה
(07/05/2007 16:40:00)
מה זה?