מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> מרק גורמה סבזי ( רורמה סבזי )

מרק גורמה סבזי ( רורמה סבזי )

מרק גורמה סבזי ( רורמה סבזי )

תיאור המתכון

מתכון פרסי

מרכיבים

אופן ההכנה

משרים את השעועית האדומה בתוך מים לפחות למשך שעתיים. משרים בקערה אחרת את הלימונים למשך כשעתיים. מקלפים את תפוחי האדמה ושמים בתוך מים כדי שלא ישחירו.
פורסים את הבשר לקוביות גדולות. קוצצים את הבצלים, שמים בתוך הסיר העמוק שמן, מחממים ואז מוסיפים את הבצל. על הבצל מניחים את כל התבלינים. על התבלינים שמים את קוביות הבשר. מנמיכים את האש ונותנים לבשר לקבל את הצבע החום ולספוג את התבלינים והשמן. אחר-כך מוסיפים לתערובת שמונה כוסות מים רותחים, וגם את הלימונים (יש כאלה המעדיפים לשים את הלימונים בשלמותם, ואחרים גורסים שיש לחתוך אותם לחתיכות, לטגן אותם יחד עם הירק, ורק אחר-כך לשים בסיר).
משאירים את הסיר על אש נמוכה, נותנים לבשר להתבשל על האש במשך כשעה וחצי ואחר-כך מוסיפים את השעועית האדומה.
מנקים את הירק, שוטפים היטב בקערה מלאת מים, כשהמים מוחלפים מספר פעמים. מכניסים את כל הירק לתוך מסננת שהכנו מראש, כשכל המים יוצאים מהירק. קוצצים את הירק טוב טוב, מכינים מחבת עם מעט שמן. אחרי שהשמן מתחמם, שמים במחבת את כל הירק ומטגנים אותו קלות. מניחים את המחבת עם הירק בצד.
אחרי הוספת השעועית לסיר נותנים לתבשיל להתבשל על האש במשך חצי שעה נוספת. אחר-כך מוסיפים את הירק המטוגן, יחד עם תפוחי האדמה הקלופים לחצי שעת בישול נוספת.
את המרק הזה מגישים עם האורז הלבן. למרק ותבשיל האורז קוראים ביחד בפרסית: צ'לו חורשט.

הערות

המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''