כבש בשזיפים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכבש בשזיפים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- בשר כבש,רצוי החלק התחתון והכוונה היא לשוק
- והירך(גם חלק הצוואר בא בחשבון)חלקים אלה משופעים ביותר בשר.
אופן ההכנה
להרתיח את בשר הכבש ולהוסיף כורכום,לסנן את המים לחתוך את הבצל לרצועות.
ולהתחיל לטגן את הבצל ,עד שהוא הופך לשקוף,להוסיף את הבשר שסונן ,ובשלב זה להנמיך את האש.
תוצאה טובה מתקבלת אך ורק עי "בישול איטי( אש נמוכה מאוד) בשלב זה רצוי להמשיך ולערבב .
לאחר שהבצל התרכך מעט, להוסיף חצי כוס מים שהושרה בו זעפרן.
גם סוג הסיר חשוב לכן מומלץ להשתמש בסיר כבד.
במשך הבישול להשגיח ולהוסיף רבעי כוסות מים .
בשלב המתקדם לתבל במעט קינמון ,וסוכר, השזיפים ,והפלפל הלבן
ולהמשיך לבשל עד שכל המרכיבים מתאחדים ומתחיל שלב קבלת הצבע השחום.
אפשר להוסיף שקדים ללא קליפה.
קישורים:המתכון באדיבות אתר "קוסקוס"