מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מפרום ( כיפתה )

מפרום ( כיפתה )

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למפרום ( כיפתה ) ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי ס''מ. חורצים כל פרוסה, כמעט עד הסוף, כך שנוצר מעין כיס למילוי.
2. משרים את הפרוסות בתערובת של 2 ליטר מים, ו - ½ כוס מלח גס, כ – 20 דקות ( מי המלח מרככים את תפוח האדמה והופכים אותו לגמיש )
3. בודקים שניתן לפתוח את תפוחי האדמה מבלי לנתק את שני החצאים, שוטפים את תפוחי האדמה מהמלח ומניחים ליבוש מהמים.
4. מפדרים את כיסי תפוחי האדמה מבפנים עם קמח, בכדי שהבשר ידבק.
להכנת המילוי
5. מגרדים בפומפיה עבה את הבצלים וסוחטים מהם את המים.
6. כותשים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה, מערבבים עם יתר חומרי המילוי, וממלאים את תפוחי האדמה.
7. להכנה לטיגון מערבבים בקערה בלילת ביצה ו- 2 כפות מים ומחממים מחבת עם שמן בגובה ½ 1 ס''מ.
8. טובלים את הקציצות בבלילת הביצה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה

הערות

במקום פרוסות תפוחי אדמה, ניתן למלא פרוסות של חצילים מקולפים

נהוג להגיש את המפרום ברוטב עגבניות עם שום :

2 שיני שום כתוש
100 גר' רסק עגבניות
½ 1 כוס מים
מבשלים בתוך הרוטב את המפרום ל 15-20 דקות עד להתרככות.

תגובות

  1. יותר בריא mati (01/10/2004 07:17:00)
    לוותר על שלב הטיגון בבלילת הביצים להניח בתבנית עם רוטב של בצל מוזהב+רסק עגבניות+שום+מלח+פלפל לבן+מים - בתנור