מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > קוסקוס של קוסקוס

קוסקוס של קוסקוס

קוסקוס של קוסקוס

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקוסקוס של קוסקוס ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

שלב1

את הסולת שופכים לתוך הקערה.

מוסיפים באופן הדרגתי את המים

ובתנועה סיבובית יוצרים מהסולת ומהמים גרגרים.

לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים,

דרך הנפה- כדי שהגרגרים יהיו אחידים.


שלב2

את סיר המרק ממלאים כליטר מים ומוסיפים את הסלרי, הבצל

ומרק העוף (כדי שהגרגרים יספגו מין הטעם) מרתיחים על להבה גבוהה.

את הגרגרים שמים בתוך סיר האידוי, ולאחר מכן מניחים על סיר המרק-

על להבה גבוהה, בערך כחצי שעה.

הסימן שהגרגרים מוכנים לשלב הבא- שהמתאר של הגרגרים הופך למעין

שקוף.


הופכים את הסיר עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה ומפרידים בין הגרגרים

בעזרת, כף גדולה.

מוסיפים לגרגירים כוס וחצי של מים + שמן + מלח + כורכום ומערבבים הכל.


שלב 3

בשלב זה מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי וממשיכים לאדות אותם על אש

בינונית כחצי שעה נוספת.


שלב4

כשניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר האידוי- גרגרי הקוסקוס

מוכנים.

יש להפוך אותם שוב לקערה הרחבה ולכסות את הקערה במגבת- כדי שימשיך

האידוי.


גרגירי הקוסקוס מוכנים לאכילה- בדרך כלל, מצרפים לגרגרים מרק ירקות עשיר,

אך ישנן אפשרויות רבות לאכילת גרגירי הקוסקוס


קישורים:
המתכון באדיבות אתר