מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מטבוחה

מטבוחה

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למטבוחה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

את העגבניות לרסק גס במעבד לא לרסק מדי . שיהיה רסק גושי כאילו חתכנו ביד.
שום לחתוך לא לכתוש.
חלק מהשום לכתוש.

פלפלים לקלות על להבת אש,

לקרר בשקית לקלף לחתוך לקוביות.

פלפל חריף אם טרי גם לחרוך ולקלף.

אם צ'ילי יבש לגרען לחתוך, אני גוזרת

במספרי מטבח.
פפריקה לערבב מבעוד מועד עם שמן,

ולהניח בצד כדי לקבל שמן אדום.
בסיר בינוני לא קטן מדי ולא אלומיניום .

להכניס הכל פנימה פרט לשמן שמעורב בפפריקה.
להביא לרתיחה תוך בחישה מתמדת מטבוחה עושים כמו ריבה.
אחרי רתיחה להנמיך להבה ולבשל

לא מכוסה כ 20 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם.
אין להוסיף מלח בכלל עד סוף הבישול כי העגבניות האלה קצת מלוחות . אך יש להוסיף סוכר לאיזון החמיצות.
להמשיך בבישול כעבור 20 הדקות , לצקת שמן שעורבב היטב.
ולהמשיך לבשל כמו ריבה עד שאין מים ורואים שמן צף מעל העגבניות . והמרקם ריבתי.
לתקן טעמים . של סוכר ומלח.
לקרר.

הערות

הסוד של מטבוחה טובה הוא בישול איטי, מבשלים כמו ריבה. הסוד הוא בשמן האדום שמלבד זה שהוא נותן צבע מדהים

למטבוחה ,הוא בעצם צולה ומשמר את המטבוחה להמון זמן במקרר.
לא לוותר על קליית הפלפלים על האש הם נותנים טעם מאד מיוחד.

שונה מסתם טיגון.
שומרים במקרר בכלי זכוכית, וגם הכלי תורם לאריכות חיים וטריות,

כי זכוכית מתקררת מאד במקרר, וכך המטבוחה מקוררת אקסטרה.
חשוב לבשל לאט והרבה . לא לחרוך. אפשר להשתמש בדיסקית למניעת חריכה.



כשמגישים מהכלי המרכזי, מעבירים לכלי קטן יותר,ומשתדלים להגיש בלי השמן. השמן ישאר לכיסוי המטבוחה מלמעלה.


כשמכינים שקשוקה, לוקחים את המטבוחה יחד עם השמן , מחממים משטחים את המטבוחה על המחבת,יוצרים חללים לביצה, שוברים ביצה למעלה, בכמה מקומות, מכסים. והנה שקשוקה.


קישורים:
המתכון באדיבות אתר