Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > זיתים ברוטב עגבניות

זיתים ברוטב עגבניות

זיתים ברוטב עגבניות

תיאור המתכון

מתכון מרוקאי, משמש כמנה מלווה למנות ראשונות,
כמו כן ניתן להשתמש להכנת שקשוקה מרוקאית.

מרכיבים

אופן ההכנה

זיתים לסנן ולהשרות פעם ראשונה במים רותחים ל5 דקות.
לסנן לשטוף במים קרים.
להשרות שוב במים קרים ל- 20 דקות.

להוצאת מליחות- לסנן.
בסיר נירוסטה, לשים שמן, להוסיף את כל התבלינים-
פפריקה,סוכר,כמון,כל השום,צ'ילי או חריף אם רוצים.
לחמם הכל יחד רק עד שיש ארומה של התיבול, לערבב.
להוסיף עגבניות מרוסקות גס.
להוסיף לימון כבוש חתוך לחתיכות לא גדולות.

- לא חובה אבל מוסיף כמון
לכסות ולבשל 20 דקות מכוסה מרגע הרתיחה.
להנמיך אש.
להוסיף זיתים
לבשל על אש קטנה שוב כ- 45 דקות.
להעביר לכלי זכוכית לקירור.
להגשה לפזר כוסברה או פטרוזיליה ופלחי לימון כבוש

הערות

שקשוקה מחרוזי זיתים

מכינים חרוזי זיתים לפי המתכון
לוקחים כמות מספקת לפי מס' סועדים
מניחים במחבת, ומחממים קלות
שוברים מעל ביצים ומכסים על מנת לבשל את הביצים גם מלמעלה
להגיש חם עם לחם ביתי טרי

המתכון מאת wan


קישורים:
המתכון באדיבות אתר
במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש